Vízilabda

2024.04.13. 21:33

Sima vereséget szenvedett a Dózsa a fővárosban

A vízilabda OB I. középszakaszának felsőházában a Szolnok Dózsa Praktiker csapata négygólos vereséget szenvedett a BVSC uszodájában.

Varga Csaba

Nem szolnokiak szája íze szerint kezdődött a soros forduló, ugyanis az elődöntőért folyó harcban egyik riválisuk, az OSC két góllal nyert a Vasas otthonában. Így Pásztor Mátyásékon is rajta volt a győzelmi kényszer.

Szolnoki Dózsa Praktiker, vízilabda
A szolnoki legénységnek rossz rajt után nem volt esélye a pontszerzésre
Fotó: Illyés Csaba / Forrás: Szolnoki Dózsa

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa Praktiker 11–7 (4–1, 2–2, 2–1, 3–3)

Gólszerzők: Gál D. 3, Gyárfás 2, Bunschuk, Csacsovszky E., Csapó, Mészáros M., Kovács P., Horváth Á. ill. Pető 2, Schmölcz, Szeghalmi, Pásztor, Kovács G., Vismeg Zs.

Sajnos a Tisza-partiak fellépése is rosszul indult a Szőnyi úton, a hazaiak ugyanis öt perc alatt háromgólos előnyhöz jutottak. Pető Attila szépített, ám a BVSC erre újabb találattal válaszolt Gyárfás Tamás révén. A folytatásban is csak futott, vagyis úszott az eredmény után, a szolnoki csapat, amely ziccereket és emberfóros helyzeteket hibázott. A fővárosiak pedig éltek lehetőségekkel és biztosan tartották előnyüket. A második félidőben már közel egyenlő arányban potyogtak a gólok, a BVSC magabiztos győzelmét azonban nem fenyegette veszély. 

A szolnoki gárda jövő szombaton 18 órától a Vasast fogadja a középszakaszzárón.

Felsőház további eredményei: Szeged–Kaposvár 11–10, Vasas–OSC 9–11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában