Vízilabda

2024.04.13. 12:00

A Szolnoki Dózsa a legjobb négy közé jutásért játszik

A múlt heti, Ferencváros elleni vereség (12–9) után ismét nehéz feladat előtt áll a Szolnoki Dózsa, ugyanis a középszakasz hatodik fordulójában a harmadik BVSC csapatával mérkőzik meg szombaton 17 órakor.

Kiss Ádám

– Evés közben jön meg az étvágy – értékelte az FTC elleni összecsapást Bányai Márk, a Szolnoki Dózsa kapusa. – Úgy mentünk a Császár-Komjádi uszodába, hogy mindent beleadva egy szoros meccset játszunk az első számú bajnokesélyessel. A harmadik negyed végén 9–9 volt az eredmény, elhittük, hogy megverhetjük a Fradit. Sajnos az utolsó felvonásban egy Mandiccsal jobbak voltak, így el voltunk keseredve a lefújás után.

Szolnoki Dózsa, Bányai Márk, vízilabda
Bányai Márkék (pirosban) nyerni utaznak a BVSC-hez 
Fotó: Nagy Balázs

Sokáig nem bánkódhattak azonban Bányaiék, ugyanis a hajrájához érkezett a felsőházi küzdelem, amely során a két biztos elődöntős fővárosi csapat – előbb a BVSC, majd a Vasas – vár Hangay Zoltán legénységére az utolsó két körben.

A BVSC elleni őszi összecsapáson Kemény Kristóf együttese hagyta el győztesen a tiszaligeti uszodát. Bár a Dózsa kezdte jobban a mérkőzést, a félidőben 5–3-ra vezetett, a zuglóiak 7–1-re és 3–2-re nyerték harmadik és negyedik játékrészt, így végül 13–8-as vereséget szenvedetek a szolnokiak.

– A tavalyi meccs tanulsága, hogy négy negyeden keresztül koncentrálnunk kell. Az egész csapat nagyon motivált, mindenképpen nyerni szeretnénk ezen az élet-halál mérkőzésen, ugyanis ha az utolsó két mecssből egyet hozunk, bejutunk a legjobb négy közé.

A BVSC az idei szezonban csupán az FTC-től kapott ki kétszer, valamint az alapszakaszban az OSC, a középszakaszban pedig Vasas tudta legyőzni, az Eurokupában pedig a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a Crvena Zvezda állította meg a sárga-kékeket.

A csapat erősségét jól mutatja, hogy a mindössze húsz éves, U20-as világbajnok Tátrai Dávid a harmadik a bajnokság góllövőlistáján, de a rutinos Csapó Miklós is a legjobbak góllövők között szerepel.

A Dózsa jelenleg a negyedik a tabellán, közvetlen üldözői közül a Honvéd egy, az OSC pedig két ponttal van lemaradva.

A forduló párosításai: Szeged–Kaposvár, Vasas–OSC, 15.00, Honvéd–FTC, 19.00.

A felsőház állása: 1. FTC 36 pont, 2. Vasas 25, 3. BVSC 24, 4. Szolnoki Dózsa 18, 5. Honvéd 17, 6. OSC 16, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában