nba-rájátszás

2018.04.17. 09:10

A második meccset is behúzta a Golden State

A címvédő Golden State Warriors magabiztos, 116-101-es győzelmet aratott a vendég San Antonio Spurs felett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának negyeddöntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában.

OAKLAND, USA - JANUARY 10: Kevin Durant of Golden State Warriors in action during the NBA basketball game between LA Clippers and Golden State Warriors at Oracle Arena in Oakland, United States on January 10, 2018. Joel Angel Juarez / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Joel Angel Juarez

A hazaiaknál Kevin Durant 32, Klay Thompson pedig 31 pontot szerzett, a túloldalon LaMarcus Aldridge 34 ponttal zárt. A kétszer is az idény legjobbjává választott Stephen Curry térdproblémák miatt továbbra is a lelátóról nézte a meccset, a Golden State Warriors március végén megsérült irányítója a negyeddöntőben várhatóan már nem lép pályára.

A második félidőt 69-48-ra nyerő oaklandiek sorozatban 11 rájátszásos hazai sikernél tartanak, ezúttal főként a harmadik negyedben bemutatott 19-5-ös rohamnak köszönhetik a győzelmet. A 28 triplakísérletből csak négyet értékesítő texasi csapat utóbbi 11 találkozójából tízet elvesztett a Warriors ellen.

Keleten a Miami Heat azután egyenlített a Philadelphia 76ers otthonában, hogy két nappal korábban a párharc első felvonását 27 ponttal elvesztette. A floridaiak most a 28 pontos Dwyane Wade vezérletével 113-103-ra diadalmaskodtak. A Sixers 17 győzelem után maradt alul, előzőleg március 13-án hagyta el vesztesen a parkettet.

Rájátszás, negyeddöntő:

kelet:

Philadelphia 76ers-Miami Heat 103-113

A párharc állása: 1-1

nyugat:

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 116-101

A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.

Borítókép: AFP PHOTO / ANADOLU AGENCY / Joel Angel Juarez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!