Kedvező helyszín

2023.08.17. 13:04

Az atlétikai központ a város minden részéről könnyen elérhető tömegközlekedéssel

A város minden részéről könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ, tömegközlekedési szempontból tökéletes helyen van, de parkolóhely nincs a környékén – közölte az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, a helyszínen.

MW

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az augusztus 19-én kezdõdõ verseny helyszínének megközelítéséről tart sajtótájékoztatót a Nemzeti Atlétikai Központnál 2023. augusztus 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Augusztus 19. és 27. között lesz „Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye”, már több mint háromszázezer jegy talált gazdára, de közel négyszázezer szurkolót „szeretnénk ide kicsábítani és tökéletes szolgáltatást nyújtani” a számukra – jelentette ki Németh Balázs.

Hozzáfűzte: egy új létesítményben a világ harmadik legnagyobb sporteseményét megszervezni nem könnyű, és lehet, hogy fennakadásokkal jár majd az első napokban, amíg a sportolók és a szurkolók megszokják, hogyan lehet megközelíteni a Nemzeti Atlétikai Központot.

A lényeg, hogy autóval nem érdemes elindulni, a környéken parkolóhelyet találni gyakorlatilag lehetetlen, viszont vannak jó alternatívák

– közölte a vezérigazgató.

NÉMETH Balázs
Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervezõ Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az augusztus 19-én kezdődő verseny helyszínének megközelítéséről tart sajtótájékoztatót a Nemzeti  Atlétikai Központnál 2023. augusztus 17-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Kiemelte: 

a csarnok gyalogosan megtehető távolságra van a Boráros tértől, amely a 4-es és a 6-os villamossal, valamint más közösségi közlekedési járművekkel is könnyedén elérhető.

Az 1-es, valamint a 2-es és a 24-es villamos megállójából a Művészetek Palotájától (Müpa) pár perces sétával el lehet jutni az északi és a főbejárathoz. A ráckevei (H6) és a csepeli (H7) HÉV is kitűnő választás lehet, valamint több buszjárat megállója is a Közvágóhíd közelében van – mondta el Németh Balázs.

Felhívta a figyelmet arra, hogy 

biztonságos kerékpárutakon is megközelíthető a helyszín, kerékpártárolók mindkét bejárat mellett rendelkezésre állnak.

Továbbá megállapodást kötöttek a közösségi rollerszolgáltatókkal, a Müpánál ott lehet hagyni ezeket a járműveket, amint a Bubi-kerékpárokat is.

A vb-hajó augusztus 19-étől 27-én estig jár majd a Batthyány tértől a Müpa-kikötőig

– folytatta a vezérigazgató, megjegyezve, hogy 20-án délelőtt a légi show idején, és délután biztonsági okokból nem jár majd a hajó.

Azt mondta, legalább két órával az első versenyszám kezdete előtt érdemes megérkezni, a Stadion Parkban számos program, "élményzóna" várja majd a látogatókat. Önkéntesek fogadnak mindenkit, és jegypénztárak is működnek még

– közölte.

A parkolók hiányával kapcsolatban Németh Balázs úgy fogalmazott: „szándékosan nem aszfaltoztuk le a Duna-partot, mert a világbajnokság egy új szabadidőparkot ad Budapestnek, nem pedig egy hatalmas, lebetonozott placcot”.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!