Döntők

2023.08.21. 22:10

Négy számban avattak világbajnokot hétfőn

Férfi hármasugrásban és diszkoszvetésben, a férfiak 110 méteres gátfutásaban és a női 100 méteres sprintfutamban avattak világbajnokot hétfőn. A versenynapon két világcsúcs is megdőlt.

MW

A győztes Burkina Faso-i Hugues Fabrice Zango a hármasugrás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A 19. atlétikai világbajnokság hétfői napjára négy döntő jutott, magyar versenyző nélkül rendezték ezeket a finálékat.

Országa első aranyérmét szerezte 

Férfi hármasugrásban Hugues Fabrice Zango lett az aranyérmes, korábban Burkina Fasó-i atléta még nem volt világbajnok. Zango eredménye 17 méter 64 cm volt, amivel a két kubai, Lázaro Martínez (17m 41cm) és Cristian Nápoles (17m 41cm)előtt végzett.

Dráma diszkoszvetésben

A címvédő Kristjan Ceh az utolsó körben vette át a vezetést 70.02-es eredménnyel, azonban még hátravolt 

Daniel Stahl, aki új világcsúccsal, egy szenzációs 71.46-tal  vette vissza a vezetést és nyerte meg a világbajnoki címet!

Amerikai siker férfi 110 gáton

Grant Holloway idei legjobbjával, 12.96-os idővel győzött és lett sorozatban harmadik alkalommal is világbajnok férfi 110 méteres gátfutásban. A második helyen a jamaicai Hansle Parchment(13.07) végzett, a bronzérmet az amerikai Daniel Roberts (13.09) szerezte meg.

PARCHMENT, Hansle; HOLLOWAY, Grant; ROBERTS, Daniel
A győztes amerikai Grant Holloway (k), a második helyezett jamaicai Hansle Parchment (j) és a harmadik helyezett amerikai Daniel Roberts (b) a férfi 110 méteres gátfutás döntője után
Fotó: Illyés Tibor

Világbajnoki csúcs női 100 méteren

Az amerikai Sha’Carri Richardson  volt a leggyorsabb, és új világcsúccsal, 10.65-el nyerte meg a női 100 méter döntőjét! 

Mögötte két jamaicai sprinter, Shericka Jacksont és korábbi ötszörös világbajnok, Shelly-Ann Fraser-Pryce ért célba dobogós helyen. 

A győztes amerikai Sha’Carri Richardson a női 100 méteres síkfutás döntője után 
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI


A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!