Best practice

2022.07.03. 06:00

A hatás mechanizmusát keresik a MENTA 2022 előadói

Mivel sok szempontból rendhagyó, megrázó, felkavaró, mégis különleges évet írunk 2022-ben – a hazai digitális gazdaság is rengeteg változást, gyorsulást és irányváltást élt meg az év első felében –, ehhez igazodik az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért éves csúcsrendezvénye, a MENTA programja is.

A szeptember 20-21-én a siófoki  Hotel Azúrban megrendezendő konferencia

első előadói között hacker-komédiás, pap, sport-, és gasztroszakember is helyet kapott.

A klasszikus IKT-cégek képviselői mellett idén egy sor egyéb iparágakból hívott szakértő osztja meg majd digitalizációhoz kapcsolódó best practice-eit, vitatja meg a  lényeges európai és hazai jogszabályi változások hatásait, és mutatja be a hazai digitális gazdaság bővítését támogató kezdeményezéseit.

A MENTA az IVSZ és a hazai infokommunikációs iparág egyaránt legnagyobb jelentőségű eseménye, amely tartalmilag és témájában is reflektál az idei év váratlan fejleményeire. A siófoki konferencián jelen lesznek a hazai vállalatok legfontosabb és legnagyobb befolyású vezetői mellett olyan nemzetközi, illetve magyar szakemberek, akik leplezetlenül és őszintén beszélnek azokról a transzformációs, szervezeti és üzleti folyamatokról, amelyek minden céget foglalkoztatnak.

Pálferi Atyát a szervezők ebben az évben arra kérték fel, hogy az újrakezdésről, a változás erejéről, illetve annak kulcsáról tartson előadást, míg a nyitónap estéjén a világ első, magát is comedyhackerként definiáló Tobias Schrödel lép majd a színpadra, aki egyebek mellett arról beszél majd, hogy miért, hogyan, és mennyiért cserélnek gazdát adataink a dark weben.

Az egészségügy, az autóipar, illetve a kereskedelem mellett a vendéglátás is felkerül a MENTA 2022-es palettájára: Peták István, a Gyurós-díjas, precíziós, személyre szabott onkológiai kezelések kidolgozását mesterséges intelligenciával támogató Oncompass cég vezetője legújabb fejlesztéseikről fog mesélni. Kende Gábor, a Kende Gastro vezetője pedig a cége által kidolgozott kasszamentes boltot mutatja, amelynek megoldásai alapjaiban változtatják meg a vásárlás élményét – szükségtelenné téve mind a készpénzhasználatot, mind a különböző vonalkódok leolvasását.

A nagy hagyományokkal bíró, ugyanakkor az utóbbi években rengeteget változó IT vállalatok sem maradhatnak ki az idei programból: Rehus Péter, az IBM országigazgatója azt fogja megosztani a nézőkkel, hogy milyen egy adatvezérelt vezető gondolkodásmódja, valamint milyen stratégiák vezérlik manapság  a világ egyik legnagyobb informatikai cégét, és ezek milyen kapcsolatban állnak a fenntarthatósággal.

Az EU digitális évtized programja várhatóan sok változást és egyfajta igazodási kényszert hoz el minden olyan cégnek, amely digitális szolgáltatást kínál. Az unió digitális terét megreformálni kívánó Digital Services Act rövidebb, illetve hosszabb távú hatásmechanizmusáról, a felkapott technológiákkal kapcsolatos tudnivalókról, a cégek előtt álló lehetséges utakról Boza Pál, az erre specializálódott francia Tremau cég operatív vezetője tart előadást.

A foci és annak digitalizációja is örökzöld téma: a terület fejlődéséről Hegedűs Henrik, az Magyar Labdarúgó Szövetség sporttudományi elemzője beszél a MENTA színpadán.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!