Gazdaság

2017.06.24. 16:30

Sportudvart épít a Tiszaparti

Új sportudvar kialakítását kezdték meg a napokban a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épületéhez közeli területen.

H. G.


– A héten kezdődött el sportudvarunk kiépítése, mely a régi kollégium udvarát érinti – avatott be Nagy Györgyné iskolaigazgató, aki azt is elá­rulta, kézilabdapálya és távolugrógödör is lesz az új létesítményben, de térburkolatot is építenének majd a területen.


– A sportcentrum mű­szaki vezetője mellett általában heten dolgoznak a fejlesz­tésen, mely hetven százalékban TAO-, tizenöt százalékban önkormányzati és ugyancsak tizenöt százalékban Váci egyházmegyei támogatásból épül ki – részletezte a pénzügyi adatokat az iskolavezető, s hozzátette, korábban a Szolnoki Sportcentrum pályáz­tatta meg az udvar kialakítását a kosárlabda-szövetség felé.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Földkupacok jelzik, hogy elkezdődött a munka | Fotó: Csabai István
[/caption]


A helyszínen egyébként ­korszerű világítás telepíté­sére is sor kerül, melynek mun­kálatai szintén folyamatban vannak.
Mint megtudtuk, a negyvennégymillió forintos beruházás várhatóan augusztus utolsó hetére készül el.
Nagy Györgyné szerint rendkívül időszerű volt már az iskolához közeli terület rendbetétele.
– Nagyon elhanyagolt volt ez a környezet korábban, így különösen boldogok vagyunk, hogy sikerül széppé vará­zsolni a nyáron a sportudvar területét – adott hangot örömének a vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!