Tehetségkutató indul a Bartók Rádióban

2017.09.01. 11:38

Mikrofonpróba egy-két-há

Műsorvezetői tehetségkutatót indít Mikrofonpróba címmel ősszel a Bartók Rádió. A cél: megtalálni azt a tíz aspiránst, aki kedvet érez ahhoz, hogy egy értékeket közvetítő rádiónál legyen műsorvezető.

Forrás: Shutterstock

A tíz legjobb pályázó ősszel a Bartók Rádió élő műsorfolyamában mérheti össze tudását több fordulóban, közülük szakmai zsűri választja ki a döntőbe jutókat. A döntőben majd a rádióhallgatók szavaznak arról, hogy ki lesz a győztes. A nyertes műsorvezető fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítheti tudását.

„Rendkívül fontosak a Bartók Rádió hagyományai, és az a hatalmas tapasztalat és tudás, amellyel a kollégáink rendelkeznek, de számunkra az is elengedhetetlen, hogy folyamatosan meg tudjunk újulni.

Keressük a friss hangokat, a fiatalokat, az új műsorvezetőket„

- nyilatkozta a Bartók Rádió csatornaigazgatója, Devich Márton a kezdeményezésről.

Mint hozzátette: remélik, sokan lesznek a komolyzene rajongói közül olyanok, akik a rádiózást is szeretik, és van bátorságuk megmérettetni magukat a Bartók Rádió mikrofonja előtt.

”Azt érzékeljük, hogy a klasszikus zenének egyre nagyobb tábora van szerte a világon, sorra nyílnak meg a hangversenytermek, rendkívül gazdag a koncertkínálat Magyarországon is, nő a zenei műhelyek száma.

A hallgatói igények is növekednek, lépést kell tartanunk a közönséggel, és nyitottnak kell lennünk mindenre, ami érték”

– hangsúlyozta Devich Márton.

Az MTVA sajtóirodájának tájékoztatása szerint a részvételhez csupán annyi szükséges, hogy a jelentkező rajongjon a komolyzenéért, valamint hogy legyen megbízható és alapos. Feltétel, hogy a pályázók 23 és 40 év közöttiek legyenek, és elküldjék jelentkezésüket egy fényképes életrajz, és egy maximum 3 perc időtartamú bemutatkozó hanganyag kíséretében a [email protected] címre. A jelentkezési határidő: szeptember 22., éjfél.

 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!