Bulvár-celeb

2021.09.17. 07:30

Mi lehet az oka? Így néz ki most Csukás István sírja (videó)

Az ország mesemondója tavaly február 24-én hunyt el. A Süsü, Pom-pom és a Nagy Ho-ho-ho-horgász alkotója 83 éves volt.

Forrás: Bors

Tavaly március 7-én vettek végső búcsút Csukás Istvántól, a Kossuth-díjas költőtől, írótól. A Nemzet Művésze 83 éves volt, gyors lefolyású betegség után érte a halál február 24-én.

A hazai felnőttek és gyermekek körében is az egyik legnépszerűbb meseírói volt, nemzedékek nőttek fel karakterein, mint Mirr-Murron, a kandúron, Süsün, az egyfejű sárkányon, Pom Pomon, Gombóc Artúron és a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászon.

Csukást a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra. A Ripost egyik olvasója nemrég kilátogatott a sírkertbe, hogy néhány szál virággal tisztelegjen a nagy mesemondó emléke előtt. Amikor a sírhoz ért, kissé meglepődött, aminek hangot is adott.

„Megmondom őszintén, azt reméltem, ekkorra már elkészül egy olyan emlékmű, ami méltó Csukás István munkásságához, szellemi tevékenységéhez. Csalódottan vettem tudomásul, hogy ez még nem történt meg, a sír nem volt igazán jó állapotban” – mesélte Marika, aki egy videót is készített a sírról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!