Munkaerőpiac

2023.07.20. 12:37

Parragh László szerint nincs szükségük migránsok tömegeire a nyugati vállalkozásoknak

Az utóbbi években a tömeges migrációval beáramló képzetlen munkaerő több problémát okoz, mint amennyi hasznot hajt – írja cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédet mond a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny dobogós helyezettjei és felkészítőik számára rendezett emléklapátadó ünnepségen a Parlamentben 2023. június 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A tömeges, kontrollálatlan bevándorlásra már a nyugat-európai vállalatoknak, vállalkozásoknak sincs szüksége – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A témának az Európai Unió új migrációs terve ad aktualitást, amellyel arra akarják kényszeríteni hazánkat, hogy évente több tízezer migránst fogadjunk be és migránsgettókat hozzunk létre.

Parragh László szerint Németországot az motiválja a terv támogatásában, hogy korábban többnyire jó gazdasági tapasztalatokat szereztek a török vendégmunkások esetében, ám a most érkezők készségeit tekintve ez hibás álláspont.

Az iparkamara vezetője számos olyan hátrányról számolt be, amelyekkel a 2015 óta érkezett migránsok küzdenek. Ilyennek nevezte, hogy az ideérkezők igényszintje alacsony, a szegényebb országokból származóknak odahaza elég volt, ha megfelelő étel került az asztalra.

A motivációt rendkívül nehéz megteremteni, hogy a beérkezettek tanuljanak, fejlődjenek és folyamatosan képezzék magukat. Nagyon kicsi az elhelyezkedési arány

– hangsúlyozta.

„A kontrollálatlan bevándorlás amolyan liberális eszme: mindenkinek jót akarnak, aztán mindenkinek rosszat okoznak vele” – mondta Parragh László.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában