Járvány

2020.03.19. 14:09

Világszerte nehézkes a postai csomagküldés

Van olyan ország, ahova már nem is küldhetünk pakkot.

Forrás: Shutterstock

Fennakadások vannak a nemzetközi postai küldeményforgalomban, egyes országokban szünetel a küldeményfeladás – közölte a Magyar Posta szerdán.

A közleményben kiemelték, világszerte lelassult a postai küldeményforgalom a koronavírus-járvány miatt, több országban korlátozásokat vezetettek be a légi és közúti közlekedésben, emiatt a postai küldemények eljuttatása is akadályozottá vált.

Hozzátették, hogy március 17-én Magyarország határait is lezárták a személyforgalom előtt, a döntés a közúti és légi forgalmat egyaránt érinti.

A kialakult helyzet miatt szűkültek a lehetőségek, egyes irányokba, országokba akadályozottá vált, vagy egyáltalán nem lehetséges a kimenő küldemények eljuttatása – írták.

A Magyar Posta közölte, 2020. március 18-tól átmenetileg szünetel a nemzetközi küldemények feladása Szlovákiába, Szlovéniába, Ukrajnába, Csehországba, Moldovába, Lettországba, Líbiába, Peruba, Kuwaitba és Djiboutiba.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!