Krimi

2024.03.25. 21:15

Iszonytató: öt kisgyermekét tartotta állati körülmények között egy házaspár

A legkisebb, kétéves fiúcska belehalt a szülei kegyetlenségébe.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Bricolage

A házaspár egy Vas vármegyei városban élt öt gyermekükkel, az anya a hatodik gyermekkel volt várandós. A szülők súlyosan elhanyagolták a gyermekeiket, például éjszakára az idősebb (5, 4, 3 és 2 éves) gyermekeket egy szobába zárták, ahol a fekvőhelyük egy 160x200 cm-es ágy volt, és reggelig nem engedték ki őket. A szobát nem takarították, szemét, rothadó ételmaradék, vizelet és széklet volt mindenütt - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

.
Illusztráció: Shutterstock

A 2019 augusztusában született fiuk sem testileg, sem szellemileg nem fejlődött, így a szüleinek teljesen kiszolgáltatottá vált.

Gyakran a padlón töltötte az éjszakát ruhátlanul, mert leesett az ágyról. A szülők leginkább vele bántak agresszívan, bántalmazták, volt, hogy az anya a földön fekvő kisfiúba belerúgott. 

A gyermek szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni nem tudott, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották a megfelelő táplálását. 

Az ülni már nem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, de a szülők nem vitték el orvoshoz, ezért néhány nap múlva, 2022. február 7-ről 8-ra virradó éjszaka meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt 10 órakor vették észre.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottakat bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélték, feltételes szabadságra nem bocsáthatók, szülői felügyeleti jogukat megszüntették. 

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezéseket jelentettek be, az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában