vendégekkel

2020.12.22. 13:54

A Budapest Bár karácsonykor és szilveszterkor online koncertet ad

A premiert követően lehetőség van az előadások rögzített felvételként megtekintésére is.

Pécs, 2019. március 22. Szûcs Krisztián énekel a Budapest Bár koncertjén a pécsi E78-ban 2019. március 22-én. Balról Farkas Mihály cimbalmos és Farkas Róbert hegedûs, jobbról Farkas Richárd nagybõgõs. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A Budapest Bár karácsonykor és szilveszterkor online koncertet ad a Trip WebSzínházából. A produkcióban öt zenész és tíz énekes vesz részt.

Mindkét koncert látható élőben a premieren a december 20-i és 31-i időpontban, egy időben a felvétellel. A premierre limitált számú, négyezer jegy kapható – közölték a szervezők.

A karácsonyi koncertre az Ünnep és a Ha megtehetnéd című lemez dalaiból válogatnak, a rendező Keresztes Tamás. A Farkas Róbert által vezetett Budapest Bár zenekar mellett fellép Tóth Vera, Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Ferenczi György és Szűcs Krisztián.

A szilveszteri koncerten a Budapest Bár „legpörgősebb” számai közül csemegéznek, a közösségi média felületeiken előzetes nézői kívánságok alapján állítják össze a dalok sorrendjét.

A Budapest Bár az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig visszanyúló dalok feldolgozásaival vált népszerűvé, amelyeket a zenészek mellett a magyar rockzene ismert énekesei adnak elő. A cigányzenei alapokon, dzsessz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözött stílus egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait teremtette meg.

A premiert követően lehetőség van az előadások rögzített felvételként megtekintésére is: a karácsonyi koncert premierje december 20-án lesz, a rögzített előadás másnaptól 27-ig tekinthető meg. A szilveszteri koncert élőben december 31-én követhető, utána január 1. és 31. között nézhető vissza.

Borítókép: Szűcs Krisztián énekel a Budapest Bár koncertjén a pécsi E78-ban 2019. március 22-én. Balról Farkas Mihály cimbalmos és Farkas Róbert hegedűs, jobbról Farkas Richárd nagybőgős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!