Labdarúgó NB I

2023.07.29. 20:53

A Diósgyőr hazai vereséggel tért vissza az élvonalba

A labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapjának eredményei.

MW

A diósgyőri Argirisz Kampecisz (b) és a felcsúti Patrizio Stronati a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. július 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az újonc Diósgyőri VTK egygólos vereséget szenvedett a vendég Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapján.

Bár határozott támadó játékot ígért, mégis kissé megilletődötten kezdett az újonc Diósgyőr, ezt kihasználva pedig fölényben és veszélyesebben futballozott a felcsúti gárda, amelynek így tíz perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez. A hazai védőknek többször gondot okozott Colley semlegesítése, ennek ellenére a PAFC nem tudta növelni az előnyét. A miskolciak a szünet előtti tíz percben tudták ráerőltetni az akaratukat a riválisra, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez.

A térfélcserét követően nem tudta folytatni a jó játékot a miskolci együttes, így ismét a vendégek akarata érvényesült. A Puskás Akadémia nemcsak kontrollálta a meccset, hanem még lehetőségei is voltak, egy ízben a piros-fehérek horvát kapusa védett, később pedig a gólszerző Slagveer tévesztett célt nagy helyzetben. A DVTK-ból hiányzott az átütőerő és a lendület ahhoz, hogy problémát okozzon az ellenfél védelmének, így jószerivel esélye sem volt a pontmentésre, a hazaiak egyetlen komolyabb helyzeténél Markek védte Gera lövését a hajrában, amely már igencsak paprikás hangulatban telt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Miskolc, 7579 néző, v.: Berke
gólszerző: Slagveer (8.)
sárga lap: Vallejo (87.), Edomwonyi (87.), Gera (91.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (58.), Maceiras (84.), Golla (93.)

Diósgyőri VTK:
Sentic - Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen - Vallejo, Klimovics (Vancas, 63.), Holdampf (Bényei, 78.) - Lukács (Acolatse, 82.), Obounet (Gera, 63.), Kampecisz (Edomwonyi, 78.)

Puskás Akadémia FC:
Markek - Szolnoki (Maceiras, 69.), Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Batik, Plsek - Corbu, Slagveer (Puljic, 79.), Levi (Komáromi, 69.) - Colley (Favorov, 79.)

A Fehérvár emberelőnyben sem bírt az Újpesttel

Az Újpest hazai pályán több mint egy félidőt emberhátrányban játszva 2-1-re legyőzte a Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának szombati játéknapján.

A székesfehérváriak így már hét bajnoki óta nyeretlenek a fővárosiak ellen, akiket legutóbb 2021 áprilisában tudtak legyőzni az élvonalban, azóta két döntetlen mellett ez volt az ötödik lila-fehér siker.

A mérkőzést támadó felfogásban kezdő Újpest próbálkozásait a 12. percben egy jobb oldalról érkező beadás után siker koronázta: Ljujic öt méterről, senkitől sem zavartatva belsőzött a vendégek kapujába. A fővárosiak gyorsan felépített támadásokkal többször is szinte pillanatok alatt jutottak el riválisuk tizenhatosához, az első fehérvári helyzethez - amelyre a 30. percig kellett várni - egy hazai hiba kellett.

Úgy tűnt, a mérkőzés a 34. percben váratlan fordulatot vesz, Karakó játékvezető ugyanis videobírós visszanézést követően kiállította Csobothot, aki véleménye szerint megtaposta az elé becsúszó Larsent. A lila-fehérek ennek ellenére néhány perccel később Mack 12 méteres, hosszú sarokba tartó lövésével megduplázták előnyüket, ezzel szemben a vendégeknek az első játékrészben kaput eltaláló lövésre nem, csak egy kihagyott ziccerre futotta erejükből.

A fordulás után a szünetben beállt Katona 23 méteres, lapos lövésével szinte azonnal szépítettek a székesfehérváriak, akik a gól után is támadásban maradtak. Erre válaszul a hazaiakat edző Vignjevic hármat cserélt, és a folytatásban csapata hat védővel igyekezett megőrizni előnyét. A Fehérvár a 65. percben lesgólig eljutott, és a folytatásban is akadtak mindkét együttes előtt kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek, az eredmény nem változott.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC-Fehérvár FC 2-1 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5086 néző, v.: Karakó
gólszerző: Ljujic (12.), Mack (42.), illetve Katona (47.)
sárga lap: Anculasz (15.), Ljujic (35.), Mack (76.), Pauljevic (82.), illetve Katona (53.), Schön (97.)
piros lap: Csoboth (34.)

Újpest FC:
Nikolic - Pauljevic (Ganea, 89.), Anculasz, Hall, Tamás - Onovo, Mack, Ljujic (Kastrati, 58.) - Kiss (Fehér, 59.), Ambrose (Sasere, 59., Jevtoszki, 89.), Csoboth

Fehérvár FC:
Kovács - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke (Berki, 83.) - Pinto (Pető, a szünetben), Christensen - Kastrati (Katona, a szünetben), Houri, Schön - Kodro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában