Ilyen a foci

2023.07.27. 08:51

Orbán Viktor: több Fradi kell! (videó)

Szezonnyitó interjút adott a Puskás Akadémia honlapjának az akadémia alapítójaként Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a futball olyan, mint az élet: mindig beesik, történik valami váratlan.

MW

Forrás: Facebook /Orbán Viktor

A 2023/24-es idény kezdete előtt Istenes László készített interjút Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki a Puskás Akadémia alapítójaként nem folyik bele a napi munkába, de mint szülő a gyerekéért, felelősséget érez és aggódik az intézményért, és minden idénykezdet előtt leül beszélgetni a szakmai vezetőkkel, edzőkkel.

„Nagyon fontos, hogy az ember ne tévessze szem elől a céljait. A futball az egy csábító műfaj. Jön az új bajnokság, és akkor az ember, mint egy mókuskerékbe, belezuhan. Ami nagy csapatoknál talán rendjén is van, hiszen nekik nincs más céljuk, mint hogy minél jobb helyezést érjenek el a bajnokságukban. De egy akadémia mindig más” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kiemelte, egy akadémiának az aktuális helyezésen túli céljai vannak.

A mi dolgunk, hogy olyan futballistákat neveljünk a magyar labdarúgás számára, akikkel vissza tudunk kapaszkodni a világ élvonalába

– hangsúlyozta.

Az interjú során szóba került a Ferencváros váratlan európai kupabúcsúja, a kiesést illetően a miniszterelnök úgy fogalmazott: az nagy lecke a magyar futballnak.

„Aki azt gondolja, akár vezetőként, akár szakmai igazgatóként, akár edzőként, hogy képes arra, hogy mindig mindent ellenőrzés alatt tartson, hogy bizonyos lehetőségeket kizárjon a csapata életéből, az félreérti a futballt.

A futball olyan, mint az élet. Mindig beesik valami, történik valami váratlan, amire nem gondoltál. Olyasmi is, amit nem tudsz megmagyarázni.

Mert nekem mondhatnak, amit akarnak, olvasom az elemzéseket, hogy a Fradi tavaszi szezonjából következett, hogy... Ugyan már, hogy következett volna akármilyen rossz tavaszi szezonból az, hogy egy Feröer-szigeti csapattól hármat kapunk otthon?! Ez nem következik semmiből sem! Itt nincs összefüggés. Itt az van, hogy a futballban vannak megmagyarázhatatlan dolgok. És a Fradival is ez történt.

A magyar futballra nézve egyébként ebből az a tanulság adódik – mert a Fradi majd a saját dolgát megoldja –, hogy nem jó, hogy csak egy nemzetközileg komolyan jegyzett csapatunk van.

Mert ha az elesik – és mindig történhet a futballban ilyen, mint láttuk –, akkor ott maradunk egész őszre meg tavaszra komoly, nagy csapat nélkül. Tehát a magyar futball egyik nagy problémájára világít rá a Fradi kudarca, hogy nem lehet csak egy Fradi. Nekünk kell még egy vagy kettő, a Fradihoz hasonló költségvetéssel, játékosminőséggel és nemzetközi besorolással rendelkező együttes, amiből ha az egyik vagy kettő elesik, még mindig van egy harmadik, amelyik talpon marad” – mondta Orbán Viktor.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában