Célegyenesbe fordulva

2023.08.12. 14:21

Schmidt Ádám: minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye

Célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye - mondta szombaton Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

MW

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa beszél az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában 2023. augusztus 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A vb kezdete előtt egy héttel, a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám azt mondta, hogy 

168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye.

Ezután arról is beszélt, hogy a világbajnoksággal többet szeretnének adni, mint egy sportesemény, ezért folyamatosan lesznek koncertek, különböző programok, amelyek reggeltől estig várják majd a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre

 – ismertette. 

Megemlítette azt is, hogy a rendezvény "hagyatékaként" az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket.

  Nemzeti ügy, hogy ez egy jól sikerült világbajnokság legyen

 – összegzett Schmidt Ádám.

Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált

– jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, majd arról beszélt, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

NÉMETH Balázs
Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszél az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában 2023. augusztus 12-én
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Megemlítette, hogy 

szombaton tíz órakor kinyitott a sajtóközpont, érkeznek a sportolók, a világbajnokság kisbuszai járják a várost, a világ már Budapestre figyel. Kedden megnyílnak az edzőpályák is. A legfrissebb adatok szerint 102 külföldi országból vásároltak már jegyet

 – mondta. Arról is beszélt, hogy ársapkát vezetnek be a stadion büféiben és a szurkolói zónában, 550 forintba kerül fél liter ásványvíz, és a sör is ezer forint alatt lesz.

Németh Balázs kiemelte, hogy a kormány támogatásának köszönhetően minden tervüket meg tudják valósítani, "a maximumot hozzák ki" a világbajnokságból, így különböző szórakoztató és sportos programokkal, nyereményjátékokkal is készülnek, melyekkel igyekeznek megszerettetni mindenkivel a mozgást, az atlétikát.

Kedvezményes, 2023 forintos jeggyel lehet utazni az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra – tudatta a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a kedvezményes VB2023 nevű jegy előre megváltható, és menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és vissza a MÁV-Volán-csoport, valamint a GYSEV járatain. A kedvezményes jegy a MÁV-Start és a GYSEV pénztáraiban és jegyautomatáiban, a MÁV applikációjában, valamint a Volánbusz JÉ-rendszerrel futó jegypénztáraiban és a helyközi buszjáratokon vásárolható meg – tették hozzá.

Megjegyezték, hogy a kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Első osztályon a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé, emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon pedig csak a távolsági kiegészítő jeggyel együtt érvényes.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában