Tenisz

2024.01.19. 14:00

Marozsán búcsúzóul szétszaggatta az ellenfele cipőjét (videó)

Párosban még két magyar duó is versenyben van az Australian Openen.

MW

Marozsán Fábián az amerikai Taylor Fritz ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában Melbourne-ben 2024. január 19-én

Forrás: MTI/EPA-AAP

Fotó: Joel Carrett

Nincs már versenyben egyesben magyar teniszező az év első Grand Slam-tornáján, mivel az addig remeklő Marozsán Fábián vereséget szenvedett amerikai ellenfelétől, Taylor Fritztől az Australian Open harmadik fordulójában. A magyar teniszező párosban még talpon van Fucsovics Márton oldalán, csakúgy,mint a nők között a Babos Tímea, Bondár Anna duó.

A tavalyi kiváló éve után Marozsán Fábián karrierje legjobb Grand Slam-eredményét elérve eljutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos korábban a US Open-győztes Marin Cilicet és a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolót búcsúztatta, de a 32 között egy még nehezebb ellenfél következett: a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz – írta meg az Origo. 

FRITZ, Taylor; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián az amerikai Taylor Fritznek gratulál az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában játszott mérkőzés után Melbourne-ben 2024. január 19-én
Fotó: Joel Carrett / Forrás: MTI/EPA-AAP

Marozsán ejtései fantasztikusak voltak 

Az első szettben Marozsán 2:0-ra elhúzott, és ettől kezdve sokáig lendületben tudott maradni a magyar teniszező, és be is húzta az első játszmát 6:3-ra. A folytatásban azonban az amerikai fokozatosan átvette az irányítást. Fritz a második szettet nagy küzdelemben nyerte meg, majd a következő kettőt is hozta, így 3-1-es sikerrel lépett tovább – olvasható az Origón.

A vereség ellenére Marozsán fantasztikus ejtései sokszor zavarba hozták az esélyesebb ellenfelét.

A magyar játékosról a tavalyi, Carlos Alcaraz elleni szenzációs sikere óta köztudott, hogy kiváló ejtéseket üt, bár aligha azzal a szándékkal, hogy az ellenfele kifogyjon a cipőkből. Fritznek két cipője is kilyukadt a mérkőzés közben, az egyiknek pedig a fűzője is elszakadt. Az amerikai játékos edzője, Michael Russell arról kérdezte, hogy odaadja-e neki a zokniját, de Fritz nem élt a szokatlan felajánlással – írta meg a Magyar Nemzet. A váratlan probléma ellenére az amerikai teniszező magas színvonalon játszott, keveset hibázott, és erővel is jobban bírta a mérkőzést.

Fritz a nyolcaddöntőben a tavalyi finalista Sztefanosz Cicipasz ellen játszik majd. Az amerikait megkérdezték, lesz-e elég cipője a következő mérkőzésére, mire ő tréfásan Marozsán Fábián játékát okolta a gondjaiért.

Meglátjuk, Cicipasz mennyit ejt majd. Amikor azokért csúsztam, az nem tett jót a cipőknek

 – nyilatkozta Fritz.

FRITZ, Taylor; MAROZSÁN Fábián
Taylor Fritz
Fotó: Alessandra Tarantino / Forrás: MTI/AP

Az esélyesek közül Cicipasz mellett Sinner és Djokovics is simán, három szettben jutott tovább. Régi harcostárssal találkozik Babos Marozsán egyesben ugyan búcsúzott, párosban viszont még versenyben van Fucsovics Márton oldalán. A magyar duó következő ellenfele a Tomás Machác, Csang Csi-csen cseh, kínai páros lesz.

Női párosban az esőzések és a program csúszása miatt csütörtökön elhalasztották Babos Tímea és Bondár Anna páros mérkőzését, és a magyar páros pénteken az olasz Angelica Moratelli és brit Samantha Murray ellen mutatkozott be. 

Babos Tímea és Bondár Anna kettőse szetthátrányból fordított, megnyerte a meccset, és továbbjutott.

A második forduló Babos számára különösen pikáns lesz, ugyanis korábbi párostársa, a francia Kristina Mladenovic áll majd a háló túloldalán, akivel 2018-ban és 2020-ban is megnyerték az Australian Opent.

Australian Open

 

Férfi egyes, 3. forduló Fritz (amerikai, 12.)–Marozsán (magyar) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Djokovics (szerb, 1.)- Etcheverry argentin 6:3, 6:3, 7:6 (7-2) Cicipasz (görög, 7.)–Van Assche (francia) 6:3, 6:0, 6:4

Sinner (olasz, 4.)–Báez (argentin, 26.) 6:0, 6:1, 6:3 Hacsanov (orosz, 15.)–Machác (cseh) 6:4, 7:6, 4:6, 7:6

Női egyes, 3. forduló Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Curenko (ukrán, 28.) 6:0, 6:0 Gauff (amerikai, 4.)–Parks (amerikai) 6:0, 6:2 Anisimova (amerikai)–Badosa (spanyol) 7:5, 6:4

Női páros, 1. forduló Babos, Bondár (magyar)–Moratalli, Murray Sharan (olasz, brit) 4:6, 6:1, 7:5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában