NB I

2024.02.03. 14:52

Négygólos döntetlen a debreceni keleti rangadón

A Debrecen hazai pályán kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent ért el a vendég Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat kora esti mérkőzésén.

MW

Dzsudzsák Balázs, a Debreceni VSC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A döntetlennel a DVSC már négy meccse nyeretlen a bajnokságban, az új tréner, Simon Miklós által irányított Diósgyőrt viszont így is sikerült – egy ponttal – maga mögött tartania a tabellán, melyen a hatodik.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, irányították a játékot és labdavesztés után agresszíven visszatámadtak. A félidő nagy részében komoly fölényben voltak Dzsudzsák Balázsék, lehetőségeiket azonban nem tudták gólra váltani. A három napja edzőváltáson átesett vendégek pedig az utolsó tíz percre találtak magukra, ami elég volt számukra egy-két komolyabb helyzet kialakításához, de kapuba találni ők sem tudtak.

BÁRÁNY Donát
Bárány Donát, a Debreceni VSC (j) és Marco Lund, a Diósgyőri VTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 3-án
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A fordulás után debreceni rohamokra lehetett számítani, ám még öt perc sem telt el, amikor a DVTK vezetést szerzett, miután Megyeri rossz előreívelését követően Bényei 16 méterről a kapuba lőtt. A meccs megélénkült, a debreceniek pedig azonnal egyenlíthettek volna, de Bárány lemaradt Szécsi centerezéséről, aztán néhány perc múlva a hazai kapus ismét ellenfélhez rúgta a labdát, amiből újabb gólt kapott csapata Jurek hatméteres fejese révén.

A házigazdák jól reagáltak a nehéz szituációra, támadásban maradtak, és Dzsudzsák egy 22 méteres szabadrúgásnál gyönyörűen lőtt a jobb felső sarokba a félidő közepén.

A folytatásban kapkodóvá vált a DVSC játéka, a vendégek könnyedén őrizték előnyüket, sőt, számos veszélyes kontrát vezettek, még azt követően is, hogy emberhátrányba kerültek Szatmári vitatható piros lapja után. A védő egy mozdulatát hátraütésként értékelte a játékvezető. A hajrában aztán a fáradó diósgyőri védők egyre többször maradtak le a hazai beadásokról, és néhány kihasználatlanul maradt hatalmas helyzet után a 89. percben Kusnyír egyenlített, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)
-------------------------------------
Debrecen, 5841 néző, v.: Bogár
   gólszerzők: Dzsudzsák (62.), Kusnyír (89.), illetve Bényei (50.), Jurek (57.)
   sárga lap: Romancsuk (70., a kispadon), Úlfarsson (79.), illetve Szatmári (61., 77.)
   piros lap: Szatmári (77.)

   DVSC:
   -----
Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi - Szuhodovszki (Loncar, 63.), Manrique (Lagator, 79.) - Szécsi (Úlfarsson, 63.), Dzsudzsák, Oliveira Joao (Kiziridisz, 63.) - Bárány

   DVTK:
   -----
Ogyincov - Gera, Lund, Szatmári, Bokros (Stephen, 88.) - Bényei (Popadiuc, 79.), Holdampf, Vallejo - Jurek (Pernambuco, 64.), Edomwonyi (Acolatse, 64.), Vancas (Kampecisz, 79.)

Kétgólos győzelmet aratott Kisvárdán a Ferencváros

A címvédő Ferencváros 3-1-re győzött a sereghajtó Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

A Konferencia-ligában a kieséses szakaszba jutott fővárosi együttes a sikerével átvette a vezetést a tabellán, azonban a téli szünetet élen töltő Paksi FC csak vasárnap lép pályára.

Bátran kezdett a Kisvárda, de a címvédő fővárosiak hamar átvették a játék irányítását, az első helyzetükre bő negyedórát kellett várni, Loncar tízméteres lövése viszont nem találta el a kaput. Összességében ez jellemezte az első félidőt: mezőnyfölényben futballozott a Ferencváros, azonban a befejezések rendre pontatlanok voltak. Ami nem sikerült kidolgozott akcióból, az összejött a Kisvárda hibájából, ugyanis a hazaiak saját térfelükön vesztették el a labdát, ebből indult meg Abu Fani, aki aztán nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott. A szünet előtt mindkét csapat előtt adódott még egy-egy ziccer, de gól nem született.

Térfélcserét követően még bátrabb és támadóbb felfogásban kezdte a játékot a Kisvárda, közel is járt az egyenlítéshez, amelyet Dibusz védése, majd a gólvonalon Abu Fani tisztázása akadályozott meg. A túloldalon a vendégek viszont nem hibázták el a helyzetüket: Loncar előbb a kapufát találta el, de a kipattanót már értékesítette. A piros-fehérek egy szöglet után Mesanovic fejesével ugyan gyorsan szépítettek, ám Cipetic hatalmas védelmi hibáját kihasználva Pesic néhány perc elteltével visszaállította a kétgólos különbséget. A harmadik ferencvárosi találattól hitehagyottá vált a Kisvárda, amelynek így esélye sem volt a hátralévő húsz percben ledolgozni a hátrányát.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 1-3 (0-1)
----------------------------------------------
Kisvárda, 3150 néző, v.: Farkas
   gólszerzők: Mesanovic (64.), illetve Abu Fani (40.), Loncar (59.), Pesic (69.)
   sárga lap: Matic (9.), illetve Abu Fani (31.)

   Kisvárda Master Good:
   ---------------------
Petkovic - Cipetic (Stefan, 73.), Matic, Széles, Körmendi - Lucas (Melnyik, 66.), Nikolov (Balogh N., 73.) - Makowski (Filipovic, 66.), Ötvös, Camaj - Mesanovic (Ilievski, 66.)

   Ferencvárosi TC:
   ----------------
Dibusz - Makreckis, Wingo, Aaneba, Ramírez - Loncar (Kodro, 72.), Maiga - Zachariassen (Szevikjan, 92.), Abu Fani (Katona B., 78.), Marquinhos (Tóth A., 92.) - Pesic (Varga B., 78.)

A forduló meglepetése: a harmadik helyen álló Fehérvár kikapott a kiesés ellen küzdő ZTE-től (videó)

A bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg 3–1-re legyőzte a vendég és a harmadik helyen álló Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén.

A Fejér vármegyei együttes hét veretlenül megvívott találkozó után kapott ki újfent az élvonalban, a zalaiak pedig az idénybeli ötödik sikerükkel elmozdultak a kiesést jelentő utolsó előtti pozícióról.

Február elejéhez képest kellemesnek mondható, napsütés idő fogadta a csapatokat a zalai gyepen, melyen az első pillanattól kezdve hatékonyabb volt a hazai együttes. A horvát Antonio Mance a mérkőzés elején, valamint közvetlenül a szünet előtt is betalált, de nem csak ezért volt megérdemelt a ZTE kétgólos félidei vezetése. 

A téli szünetet a kiesést jelentő 11. helyen töltő hazai együttes ugyanis 50-50 százalékos labdabirtoklási arány mellett többet próbálkozott és többször is találta el a kaput. Egygólos vezetésnél ugyanakkor a hazai szurkolók izgulhattak egy pillanatra, amikor a csereként beállt Csóka hátáról egy fehérvári szöglet után a saját kapuja felé pattant a labda, de a kapufa "kisegítette" a védőt és csapatát.

Fordulás után a játék képe annyiban változott, hogy miközben kiegyenlített volt a labdabirtoklási arány, idővel egyre veszélyesebbé vált a Fehérvár játéka. Egy ízben Mance megszerezhette volna a mesterhármast jelentő találatot, de Tóth Balázs nagyot védett, majd egy szabadrúgást a hajrához közeledve Csongvai tekert szépen, 20 méterről a zalaiak kapujának jobb felső sarkába. 

Az utolsó tíz percben mindkét együttes vezetőedzője cserékkel próbált frissíteni saját csapatán, ez pedig a Zalaegerszegnek hozta meg a győzelmet és a három pontot érő gólt, Croizet ugyanis hét perccel a beállása után - a vendégek kapusának "segítségével" - szépen lőtt a kapuba egy jobb oldali szabadrúgást.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Zalaegerszegi TE–Fehérvár FC 3–1 (2–0)

Zalaegerszeg, 2479 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Mance (8., 47.), Croizet (86.), illetve Csongvai (73.)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó - Medgyes (Mim, 79.), Szafronov, Evangelu (Csóka, 33.), Várkonyi - Sankovic, Szendrei - Kiss B. (Croizet, 79.), Bedi, Sajbán - Mance (Németh D., 89.)

Fehérvár FC: Tóth B. - Bese (Simut, 72.), Serafimov, Spandler, Csongvai, Schön - Katona M. (Pető, 84.), Rúben Pinto (Berki, 59.), Christensen - Tóth T., Kastrati (Kovács P., 84.)

Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella

Győzelemmel kezdte az évet a labdarúgó OTP Bank Ligában a Ferencváros: a címvédő fővárosi csapat az utolsó helyezett Kisvárda otthonában nyert szombaton a 18. fordulóban, ezzel megelőzte az előző évet az élen záró, vasárnap pályára lépő Paksot.

A kiesés elkerüléséért küzdő ZTE hazai pályán fontos három pontot szerzett a Fehérvár felett aratott sikerével.

Debrecenben a hazai csapat kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK-val szemben.

Eredmények:
Zalaegerszegi TE FC-Fehérvár FC 3-1
Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 1-3
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2

pénteken játszották:
MTK Budapest-Újpest FC 3-0

vasárnap játsszák:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kecskeméti TE 15.00
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 17.30

   A tabella:
1. Ferencvárosi TC             18 11   3   4    45-20  36
2. Paksi FC                    17 10   4   3    32-21  34
3. Fehérvár FC                 18  9   3   6    37-27  30
4. MTK Budapest                18  8   4   6    24-28  28
5. Puskás Akadémia FC          17  7   7   3    27-20  28
6. Debreceni VSC               18  7   5   6    27-24  26
7. Diósgyőri VTK               18  7   4   7    28-30  25
8. Kecskeméti TE               17  6   3   8    25-29  21
9. Újpest FC                   18  6   3   9    24-38  21
10. ZTE FC                      18  5   3  10    24-37  18
11. Mezőkövesd Zsóry FC         17  4   3  10    17-26  15
12. Kisvárda Master Good        18  4   2  12    20-30  14

A 19. forduló programja:

kedd:
Újpest FC-Debreceni VSC 17.45
Ferencvárosi TC-MTK Budapest 20.00

szerda:
Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 17.45
Puskás Akadémia FC-Zalaegerszegi TE FC 20.00

csütörtök:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 16.00
Kecskeméti TE-Diósgyőri VTK 20.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában