Európa-liga

2024.03.08. 10:49

Szoboszlai negyedikre, Sallai sokadszorra (videó)

Amíg Szoboszlai Dominik góllal járult hozzá a Liverpool győzelméhez a Sparta Praha vendégeként, addig a gólpasszt adó Sallai Roland a meccs legjobbjaként vezette győzelemre Freiburgot a West Ham United ellen a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésén. A magyar válogatott csapatkapitánya örült a góljának, de közben már alig várja, hogy a következő idényben újra a Bajnokok Ligájában futballozzon.

MW

Mohamed Salah és Szoboszlai Dominik a liverpooliak ünnepelnek a a prágai Epet Arénában (Letna) 2024. március 7-én

Forrás: AFP

Fotó: Lukas Kabon

Az idegenben játszó Liverpool egy félidő alatt eldöntötte a Sparta Praha elleni meccset, Klopp csapata Darwin Núnez két és MacAllister egy góljával negyvenöt perc után 3-0-s előnnyel vonulhatott az öltözőbe – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Bár a szünet után a prágaiak gyors góllal szépítettek, a folytatásban még találatot szereztek a vendégek.

Sparta Prague v Liverpool - UEFA Europa League
Darwin Nunez akcióban a prágai Epet Arénában (Letna) 2024. március 7-én
Fotó: Lukas Kabon / Forrás: AFP

Szoboszlai a Bajnokok Ligájába vágyik

Az 51. percben Szoboszlai is pályára lépett a duplázó Darwin Núnez helyén, és egyből több veszélyes megmozdulással is jelentkezett a meccsen. Pár perc múlva Diaz is betalált a csehek kapujába. Később a magyar középpályás a 84. percben kiszolgálta Mohamed Szalahot, ám az egyiptomi gólját a VAR jelzésére les miatt visszavonta a játékvezető – írta meg a Magyar Nemzet. A slusszpoén mégis Szoboszlaié volt a mérkőzésen: a magyar játékos a hosszabbítás negyedik percében a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, a hazai védők nem tudták megállítani, és a lövése után ezúttal a kapuban kötött ki a labda. 

Ez volt Szoboszlai hatodik gólja az idényben, az El-ben pedig az első. 

A Liverpool 5-1-re nyert, így a visszavágóra és a hétvégi, Manchester City elleni meccsre is jó hangulatban készülhet Jürgen Klopp csapata

Örülök, hogy megszereztem az első gólomat az Európa-ligában, remélem, nem is az utolsót. Volt már pár nemzetközi gólom a Bajnokok Ligájában, most elkezdtem itt is, remélem, folytatom is, de jövőre irány vissza a BL-be

– nyilatkozta a magyar válogatott játékos a lefújás után, akit picit váratlanul ért a becserélése, szinte bemelegítés nélkül kellett beállnia.

Szoboszlai a góljáról is beszélt, majd elárulta, Jürgen Klopp milyen utasítást adott neki a meccs közben, s persze szóba került a Manchester City elleni vasárnapi rangadó is.

Az első helyzetnél passzoltam, a másodiknál lőttem, a harmadiknál passzoltam, a negyediknél lőttem, ilyen egyszerű. Klopp meccs közben azért szólt, hogy picit jobban figyeljek a védekezésre, mert Mac Allistert lecserélte. Nem iszunk előre a medve bőrére, de jó úton haladunk. Most már a City elleni meccsre koncentrálunk. Nagy meccs lesz, de készen állunk

– árulta el Szoboszlai.

Sallai gólpasszával nyert a Freiburg

A csütörtöki játéknapon akadt még egy magyar hős az Európa-ligában: Sallai Roland remek gólpasszal segítette győzelemhez a Freiburgot a West Ham ellen. 
A magyar válogatott támadója, Sallai Roland bombaformában van. Az Európa-liga előző fordulójában is ő volt a német Freiburg hőse, hiszen a francia Lens ellen duplázott, így jutott be a csapata a nyolcaddöntőbe. Itt ismerős ellenfél várt a Freiburgra, hiszen a West Hammel egy csoportban szerepelt az ősszel. Sallai még októberben lőtt is egy gólt az angol csapat ellen.

SALLAI Roland
Sallai Roland, és Kurt Zouma a SC Freiburg-West Ham United mérkőzésén Freiburgban 2024. március 7-én
Fotó: Harry Langer / Forrás: MTI/AP

Gól most nem került a magyar játékos neve mellé, de egy góllal felérő gólpassz igen. A 81. percben egy bal oldalon futó támadás végén Sallai ellépett a védőjétől, majd keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, de úgy, hogy a hosszún megtalálta a csapattársát, Gregoritschot, akinek csak bele kellett tennie a lábát a labdába, hogy betaláljon.

A hosszabbításban még akadt egy sok vitát kiváltó jelenet: Noah Weisshaupt, a Freiburg játékosa kézzel ért a labdához, amikor Tomas Soucekkel küzdött a hazai 16-oson belül. A spanyol játékvezető, Alejandro Hernandez a monitor előtt is vizsgálta a jelenetet, végül nem ítélt büntetőt.

Manapság egyértelműen büntető jár azért, ha egy játékosnak mindkét keze a magasban van, és úgy ér bele a labdába

– ágált az ítélet ellen David Moyes, a West Ham mestere.

Igen, csakhogy Weisshauptot hátulról meglökték, ezért kapta fel a kezét. Nem volt büntető

– reagált erre Sallai Rolandék edzője, Christian Streich.

A Freiburg tehát megnyerte a mérkőzést, és egygólos előnyből várhatja a visszavágót. Abban mindkét edző egyetért, hogy a párharc még nem dőlt el, ötven-ötven százalék esély van a továbbjutásra. 

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Sparta Praha (cseh)-Liverpool (angol) 1-5 (0-3)

gól: Bradley (46., öngól), illetve MacAllister (6.), Nunez (25., 45+3.), Diaz (53.), Szoboszlai (94.)

Freiburg (német)-West Ham United (angol) 1-0 (0-0)

gól: Gregoritsch (81.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában