kellő önbizalom

2017.07.26. 16:43

Märcz Tamás: Úgy kell menni, mint az oroszok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon jó csapat, de legyőzhető a görög, amellyel a 17. vizes világbajnokság elődöntőjében találkozik a hazai együttes.

Budapest, 2017. július 25. Märcz Tamás szövetségi kapitány (j) a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás úgy fogalmazott, hogy ha csapata hasonlóképpen jól teljesít majd a csütörtöki összecsapáson is, mint ahogyan tette az oroszok ellen kedden, ott lesz a vb-döntőben.

A szakvezető visszatekintve úgy vélekedett, hogy a kilencgólos siker csalóka, mert egy jó orosz csapatot sikerült legyőzni, amelyet nyomaszthatott a magyar szurkolóhad fergeteges buzdítása, amellett, hogy a hazai válogatott kitűnően játszott. Együttesét méltatva kiemelte, hogy nagyon rendben volt a csapatjáték, amellett kiemelkedő egyéni teljesítményeket is látott.

Varga Dénes csapatkapitány már előre tekintett, hangsúlyozva, hogy a görögök csapatként erősek igazán. „Ők a játékot lassítják, ehhez értenek, tehát nekünk kell a tempót diktálni az elődöntős összecsapáson. Nem alhatunk bele a meccsbe!” – mondta. Hozzáfűzte, sokszor találkoztak már a görög csapattal, ismerik, és képesek is megverni őket.

Erdélyi Balázs is megemlíti, hogy az elmúlt időszakban sokszor játszottunk a görögök ellen, és mindig mi hagytuk el győztesen a medencét. Noha a görögöknél akad néhány jó játékos, úgy látja, hogy most is nekünk kell kijönni továbbjutóként a párharcból.

Mezei Tamás leszögezte: ő maga feltétlenül döntőt szeretne játszani a hazai világbajnokságon, így a mostani ellenfélnek is kötelességük megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak.

A Magyarország-Görögország elődöntőt csütörtökön 20.30-tól rendezik a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!