Emlékezés

2024.03.25. 12:23

Ma ez a kép tárul a szemünk elé Nagy Grófo szolnoki nyughelyén, mutatjuk a fotókat - galériával

Több mint három esztendő telt el Kis Grófo édesapjának halála óta. Családtagjai, barátai, tisztelői ma is őrzik emlékét, sírhelyét gondozzák és napjainkban is sokan felkeresik.

Szoljon.hu

Már több mint három esztendő telt el azóta, hogy elhunyt Nagy Grófo, azaz Kozák László, népszerű zenész. Kis Grófo édesapja, akit az autentikus cigányzene királyának is tartottak koronavírus fertőzés következtében halt meg 2020. december 3-án.

A zenészt a szolnoki temetőben helyezték végső nyugalomra
Fotó: Mészáros János

Ahogy akkor hírportálunkon is beszámoltunk, néhány nappal később már készült is a kripta, ahová végső nyugalomra helyezték a mindössze 49 esztendős zenészt. A temetésre több százan érkeztek, rokonok, barátok, Nagy Grófo tisztelői már kora reggeltől gyülekeztek a Szolnokon a Kőrösi úti temetőnél azon a szombati napon.

A szertartást komoly előkészületek előzték meg, volt hajnali virrasztás, színpadot is állítottak, valamint vörös szőnyeget terítettek a lovashintó-menetes gyászmenet útvonalán. Így, s természetesen élőzenével búcsúztatták, kísérték és helyezték végső nyughelyére Kozák Lászlót, a tradicionális cigányzene értékeinek őrzőjét, továbbörökítőjét.

A szertartás eseményeit annak idején több millióan követték a Szoljon.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!