A hónap fogása

2020.08.25. 20:00

Játékunk júliusi díjazottjai idézik fel izgalmas pecaélményüket

Megyénkben is egyre többen pecáznak, az említésre méltó zsákmányról szívesen számolnak be a kezdő és gyakorlottabb halfogók is. Az Új Néplap és a Szoljon.hu július 17-én indult közös versenyén a megye horgászaitól várunk látványos fotókat és izgalmas sztorikat. A legnépszerűbbnek bizonyult felvételek havonta értékes nyereményekhez juttatják játékunk résztvevőit. A megméretés első, júliusi fordulója augusztus 7-én délben zárult le.

Kovács Berta

Hanák Tamás kisfiával fogta egyéni rekord, 28,5 kilós harcsáját

Forrás: Beküldött fotó

Olvasóink szavazatai alapján a legtöbb voksot a Hanák Tamás fegyverneki horgász által beküldött, apa-fia egyéni rekord harcsafogását ábrázoló kép kapta. Hanák Tamás az Alsóréti-Holt-Tiszán akasztotta meg a megtermett harcsát. Saját stégről horgászott kisfia társaságában, élő kishallal csalta lépre a testes ragadozót. Három éve az éjszakai horgászatot helyezi előtérbe, kipróbálva a harcsázást is.

Hanák Tamás kisfiával fogta egyéni rekord, 28,5 kilós harcsáját
Fotó: Beküldött fotó

– Tavaly is fogtam már 14 kilósat, de ez a mostani az eddigi legnagyobb, az egyéni rekordom – árulta el Tamás. – Július 15-én, este fél tizenegy körül jött a felkínált élő csalihalra. Beletelt negyedórába, míg a stéghez tudtam terelgetni. Egy ismerősöm is segített. Kíméletesen visszahelyeztük a vízbe reggelig, akkor a kislányom is kijött megnézni, és az itteni halőr is. Megmértük, 28,5 kilós volt, a hossza a fejétől a faroktőig 158 centiméter, a teljes mérete pedig 168 centi. Ezen a vízen nem is fogtak még tudtommal ekkorát, legalábbis mostanában nem.

– A kisfiam is nagyon örült a harcsának, annak ellenére, hogy még csak most lesz nyolcéves, már nagy horgász, három éve együtt ülünk ki a stégre éjszakánként. Egyébként az egész család szokott horgászni. A halfogást a Facebookon élő közvetítésben végig figyelemmel kísérhették az ismerősei.

Hanák Tamásék nyereménye egy ötezer forint értékű, Tímár Mix Kft. által biztosított ajándékcsomag és egy tízliteres Quechua hűtőtáska.

A második legtöbb szavazatot a jászszentandrási Kiss Dániel tiszai harcsája kapta. Dániel július 4-én akasztotta meg a harcsáját. Az élő Tiszán, Dinnyéshát és Kisköre között pergetett csónakból.

– Áradt a Tisza, és a part menti zavaros vízben vágott rá a wobblerre. Fárasztás után szerencsére sikerült csónakba emelnem. A súlya 16 kilogramm volt, a hossza pedig 130 centiméter. Visszanyerte a szabadságát – vázolta a fogás történetét Dániel, aki gyerekkora óta hódol a pecázás szenvedélyének. A Tiszán idén kezdett horgászni, most a harcsázás nála a sláger, kuttyogatva, pergetve és fenekezős módszerrel egyaránt próbálja horogra csalni a bajuszos halakat. A mostani a legnagyobb fogása. Mint mondta, akasztása már volt nagyobb, akkor két és fél óráig fárasztotta, de végül meglépett.

Kiss Dániel wobblerrel akasztotta meg ezt a 16 kilós harcsát
Fotó: Beküldött fotó

A harmadik legtöbb voksot Ferenczi László Róbert „váratlan vendégként” érkezett amurjára adták le az olvasók. Ferenczi László Róbert a júliusi családi horgászat során fogta meg a harmadik helyezett képen szereplő, 7–8 kiló körüli pikkelyest a Pozsári-horgásztavon.

– Pontyozásnak indult, de meglepetésként ez az amur akadt horogra – mesélte a pecás. – Fenekező készséget használtam, a horgon egy szem tigrismogyorót kínáltam lebegtetve. Nagyon erősnek bizonyult, tíz-tizenöt percig tartott a fárasztás. Visszaengedtük, arról a vízről nem is szabad elhozni halat.

A fiatalember egyébként öt-hat éve horgászik, eddigi legnagyobb fogása pedig egy 16 kilós ponty volt.

Ferenczi László Róbert horgára pontyozásnál akadt a 7–8 kilós amur
Fotó: Beküldött fotó

A második és harmadik helyezett fotó is ötezer forint értékű Tímár Mix etetőanyag-ajándékcsomagot ért a verseny résztvevőinek.

A játék augusztusi fordulójában 31-én délig várjuk a fotókat, melyeket a www.szoljon.hu/ahonapfogasa oldalra tölthetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!