Jászkunság

2020.08.23. 07:00

Tanulásra ösztönözhet a kényelem

A nyári szünetben az átrendezett napi ritmus a gyerekszoba rendjét is felborítja. Elmaradnak az esti összepakolások, és legóvárak, bunkerek veszik át a terepet.

P. Pusztai Nóra

Egy tanulósarok minden kisdiáknak kell

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Szeptemberhez közeledve leginkább a leendő elsősök szülei törik a fejüket, hogyan is rendezhetnék be a helyiséget? Megyében élő családokkal beszélgettük.

– Két szobánk és három gyermekünk van. A kisebbet kapta meg a nagy fiunk nyolc évvel ezelőtt, amikor iskolát kezdett. Neki könnyebben be tudtuk rendezni a szobáját, hiszen mindennek megvolt a helye. Az első évfolyam előtti nyáron íróasztalt vásároltunk, ami az ablak alá került és egy praktikus tárolókból álló polcot is beszereztünk, hogy a könyvek mellett az építőjátékok is elférjenek – mesélte a szolnoki Nagy Éva. Az édesanya kitért arra is, hogy ikerlányai szobájában már a megfelelő helykihasználásé volt a főszerep.

– Galériaágyakat vásároltunk, ami alá befér az íróasztal és egy kisebb szekrény is. Oda pakolták a játékokat, amelyek közül természetesen nem találtunk helyet mindennek, így egy külön polcot is be kellett szerezni – tette hozzá Éva, aki szerint kis tárolókból sosem elég.

A szakemberek tanácsai alapján érdemes kialakítani egy tanulós zugot, ahol gyermekünk elvonultan belemélyülhet a könyvek világába. A színekben harmonizáló sarokban kedvet is kaphatnak a csemeték. A kényelmes asztal és szék az egészségi állapotot is meghatározhatja. Általában az ablakhoz közel kap helyet az íróasztal, ám ha erre még sincs lehetőség, gondolni kell a megfelelő világításra is.

Egy tanulósarok minden kisdiáknak kell
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

– Másfél szobás lakásban lakunk, Dorináé a kisszoba, ahol a játékok mellett most a tanulósaroknak is hely kellett. Az egyik rokonunk egy régi asztalt ajánlott fel, így annak szorítottunk helyet – részletezte a tiszaföldvári Kovács Emese, aki hozzáfűzte, Dorina a rumlit eltüntető fiókokat szívesen használja majd.

És bár az édesanya reméli, hogy elsőben még nem sok időt tölt a lánya az asztal előtt ülve, mégis úgy gondolták, hogy szükséges kijelölni egy tanulásra alkalmas helyet, az egyébként nem túl nagy lakásukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!