gyalog és kerékpárral

2020.09.10. 15:00

Ismét Pelikán túranap lesz Szolnokon

A Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Turista Egyesülete immár 22. alkalommal rendezi meg a Pelikán gyalogos és kerékpáros túranapot a NEFAG közreműködésével.

Forrás: Shutterstock

A cél, hogy az érdeklődőkkel megismertessék Szolnok és környékének nevezetességeit, bemutassák kevéssé ismert szép tájait. A túra nem verseny, a résztvevőket nem rangsorolják, de minden teljesítőt díjaznak.

A túrákon a következő távokon lehet indulni:

15 km-es kiránduló táv, mindenkinek ajánlott, családoknak és közösségeknek is, kis gyerekkel is teljesíthető. Szintidő nincs. A túrát túravezető vezeti. Gyülekezés 9 óráig a Fregatt Klub előtt. Rajt: 9 órakor. Útvonal a Szolnok körüli jelzett túraútvonalakon.

Teljesítménytúrák:

Minden résztvevő térképet, útvonal leírást, ételt, italt kap. A szintidőn belül beérkezőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzák, a legnagyobb létszámú csapat vándorbakancsot kap.

20 km-es kiránduló táv, mindenkinek ajánlott, családoknak és közösségeknek is, kis gyerekkel is teljesíthető. Szintideje kellemes sétasebességre van megállapítva. Rajt: 7.30–10 óra között. Túratáv: 17,6 km, szintidő 7.5 óra

30 km-es túra-táv, kissé gyorsabb – gyalogló – sebességre. Rajt: 7.30 – 10 óra között. Túratáv 29,6 km. Szintidő: 8,5 óra

50 km-es táv edzett túrázóknak és kerékpárosoknak

Rajt gyalogosoknak: 7.30 – 8.00 között Túratáv: 50,0 km, szintidő 10,5 óra.

Rajt kerékpárosoknak: 8.30 – 9.00 között. Túratáv: 50.0 km, szintidő 6 óra.

A túra útvonala földúton, helyenként szántóföldön halad, országúti kerékpárral nem járható. A túrák végig festéssel vagy szalagozással kijelölt túraútvonalakon haladnak. Minden túra RAJT és CÉL helye: Fregatt Klub (Szolnok, Tiszaparti sétány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!