A hónap fogása

2020.10.23. 11:30

Játékunk szeptemberi díjazottjai idézik fel horgászélményüket

Szeptember hónap is szép fogásokkal örvendeztetett meg számos megyei horgászt.

Kovács Berta

Az Új Néplap és a Szoljon.hu július 17-én indult, A hónap fogása versenyén a megye horgászaitól várunk látványos fotókat és izgalmas sztorikat. A játék szeptemberi fordulójára 30-án 12 óráig lehetett nevezni, a feltöltött képekre pedig október 7-én délig fogadtuk a szavazatokat.

A voksok alapján olvasóink tetszését a Kovács Gábor által beküldött fogás nyerte el legjobban. A második legnépszerűbb horgászzsákmányt Koháriné Horváth Andrea küldte be, harmadik helyen pedig Mága László amurja végzett.

Az abádszalóki Kovács Gábor nem saját halát, hanem öccse, az ötödik osztályos Róbert szép pontyfogását küldte be. A 13,5 kilogrammos ponty Tiszafüreden, a Boró-horgásztavon akadt horogra egy családi kiruccanás során. Róbert 3,60-as feeder bottal horgászott, a csali mézes kukorica volt, a halakat pedig fokhagymás etetővel csalogatta a horog közelébe. A megtermett potykát pedig nyolc-tíz percnyi fárasztás után sikerült kiemelnie.

Róbert három éve pecázik, de az egész család szeret horgászni. Legtöbbször Abádszalóknál áztatják a zsinórt, de a Tisza-tó környékén is megfordulnak jó fogások reményében.

Rimóczi Róbert családja legifjabb tagjaként fogta a jókora pontyot
Fotó: Beküldött fotó

Koháriné Horváth Andrea Kőteleknél, a Tiszán akasztotta meg eddigi legnagyobb fogásaként a hétkilós potykát. Férjével közösen horgásztak, és sokáig egy kapásuk sem volt, pedig mézes kukoricát és csontit kínáltak fel a fenekező szerelék horgain. Aztán egyszer csak elvitte a horgot a hal. De kisvártatva úgy tűnt, elakadt a zsinór, mert nem volt mozgás. Csónakkal fárasztották, és hamarosan kiderült, nagyon is megvan még a szép ponty!

Andrea elárulta, már gyermekkorában is horgászott, aztán három-négy éve le is vizsgázott, és azóta rendszeresen űzi e hobbit, legtöbbször a Tiszán, négyesben a család többi tagjával. Kedvence egyébként a harcsa, sikerült is már fognia 2,5 kilósat. De minden kapásnak nagyon örül.

Koháriné Horváth Andrea eddigi legnagyobb kapása ez a potyka
Fotó: Beküldött fotó

Mága László is a Tisza kőtelki szakaszán ejtette zsákmányul a megtermett amurt, mely fűzött kukoricára harapott. Fél óra várakozás után következett a hatalmas kapás, ami majd’ kikapta László kezéből a botot. Az amur erősen húzott, de fél óra küzdelem után végül megadta magát. A mérleg 15 kilogrammot mutatott, a mérés, fotózkodás után pedig visszanyerte a szabadságát.

– Vétek lett volna ekkora halat elpusztítani! – vélekedett László, aki inkább csak akkor viszi haza a zsákmányt, ha azt nagyon megviselte a fárasztás. Egyébként ötéves kora óta pecázik, édesapja és nagyapja vezették be eme szépséges hobbiba. Vágya, hogy igazi nagy, 30,4 kiló fölötti halat akasszon.

Mága László fél óráig fárasztotta a méretes amurt
Fotó: Beküldött fotó

A három legnépszerűbb képet ötezer forint értékű etetőanyag-ajándékcsomaggal jutalmaztuk a Tímár Mix jóvoltából. Az első helyezett ezenfelül egy húszliteres Quechua hűtőtáskával is gazdagodott.

Ha ön is szívesen részt venne játékunkon, IDE kattintva minden fontos infót megtalál. Októberi fordulónkra hónap végéig jelentkezhet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!