Magyar győzelem

2022.12.03. 06:55

A jászsági születésű Lubics Szilvia megnyerte az Antarktiszon megrendezett ultrafutó versenyt

Lubics Szilvia összesen 197,3 kilométert teljesített.

Szoljon.hu

Lubics Szilvia

Forrás: Lubics Szilvia ultrafutó Facebook-oldala

A jászsági születésű Lubics Szilvia megnyerte az Antarktiszon megrendezett ultrafutó versenyt. Megméretését közösségi oldalán folyamatosan követni lehetett.

A 6 szakaszból álló verseny során a résztvevőknek minél több kilométert kellett futniuk az Antarktisz különböző területein kijelölt pályákon – olvasható a legutóbbi posztban. Mint írják, Szilvi a második napon vette át a vezetést, végül 197,3 kilométert teljesített összesen. A napi szakaszok közül a legrövidebb négy órán át tartott, a leghosszabb pedig hétig, ez utóbbi volt az a szakasz, amit nyert 50,4 kilométerrel. A másik magyar versenyző, Roskovics Miklós szintén kiválóan futott, ő 200,5 kilométeres eredménnyel 5. helyezést ért el.

A sportoló leírása szerint talán élete legnehezebb versenye volt ez, a futóknak meg kellett küzdeniük a fagypont alatti hőmérséklettel, a viharos erejű széllel, a mély hóval és jelentős szintemelkedéssel is, miközben a hátukon lévő zsákban kellett cipelniük minden kötelező felszerelésüket. 

A Racing the Planet elnevezésű sorozat „The Last Desert – Antarctica” versenyén 23 ország 43 versenyzője, köztük 18 nő indult, és kizárólag olyan tapasztalt ultrafutók vehettek részt rajta, akik már legalább két 250 kilométeres sivatagi versenyt teljesítettek. Szilvi az Atacama-sivatagban és Namíbiában futott le sikeresen két ilyen versenyt, ezekkel szerzett jogot az indulásra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!