Gólya

2023.05.04. 13:27

Misi a tószegi kéregető, akit mindenki szeret - videóval

A tószegiek megszerették Misit, a pecások közt sétálgató, halat kéregető fehér gólyát. De igazából már kérnie sem kell: a horgászok maguktól kínálják a barátságos madarat.

Rimóczi Ágnes

Misi már mondhatni tószeginek számít

Fotó: Köllő Judit

A településen szinte már elképzelhetetlenek a mindennapok Misi, a gólya nélkül. A költöző madár évek óta a kis települést választja tavaszi-nyári otthonául, tulajdonképpen már igazi tószeginek vallhatja magát, a helyiek szeretettel befogadták.

Láthatóan ő maga is jól érzi magát Tószegen, a település csónakázó tavánál ugyanis minden nap megteszi a tiszteletköreit, nyugodtan, csendesen sétálgat a parton ülő horgászok között. A kapásra váró férfiak, hölgyek, fiatalok és idősek is megkedvelték a fehér gólyát, olykor-olykor csemegével is kedveskednek neki.

Misi annyira szelíd, hogy már a kezükből is elfogadja a kínált halacskákat. Legyen így még sokáig! A felvételt nézve jó érzés, hogy ilyen jól „megfér egymás mellett” az ember és természet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!