Szoljon podcast

2023.06.09. 17:00

Másoknak is megmutatja a természet csodáit Rimóczi Árpád madarász, túravezető

Az ember a természet szerves része, ám a hosszú távú civilizációs folyamat, nem is kicsit, önzővé tette a homo sapienst, némileg kiölve mindannyiunkból a környezetünk szépségeire való rácsodálkozást. Vannak közöttünk azonban olyanok, akik nyitottabb szemmel és füllel, de leginkább tágabbra tárt lélekkel figyeli és fogadja be a körülöttünk lélegző életet.

Mészáros Géza

Forrás: Szoljon.hu

Rimóczi Árpád madarász, túravezető és környezeti nevelő, a szolnoki Urban Birdwatching, azaz a városi madármegfigyelés ötletgazdája, a Magyar Madártani Egyesület Szolnoki Csoportjának önkéntese jó pár éve már nem csupán a maga örömére járja a természetet. Ami csodát pedig az épített falakon kívül lát, azt ma már nem csak befogadja, hanem megörökíti és megosztja a közösségi oldalán keresztül is.

Sőt! Túravezetőként csoportokkal járja térségünk erdeit, mezeit, s vizeit, a szemléletformáló környezeti nevelést pedig kérésre beviszi a legkisebbekhez, az óvodákba, iskolákba is. Számára ez nem munka, nem idő- és energiapocséklás, hanem küldetés.

A természet nagykörűi misszionáriusával, Rimóczi Árpáddal Mészáros Géza beszélgetett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!