Szoljon podcast

2023.07.04. 17:00

Nagy Marianna: A ló megtanít bennünket arra, hogyan legyünk önmagunk

A Szoljon.hu Podcast legutóbbi vendége, Nagy Marianna mentálhigiénés szakember, lovas oktató és ló asszisztált készség- és képességfejlesztő, akitől megtudhatjuk többek között azt is, hogy a lovas foglalkozások hogyan tudják támogatni a gyermekeket a fejlődésben, mi lehet ennek az ősbizalomnak az oka.

Daróczi Dorottya

Vendégünk Nagy Marianna mentálhigiénés szakember, lovas oktató és ló asszisztált készség- és képességfejlesztő

Forrás: Szoljon.hu

Interjúalanyunk a beszélgetés során elmondta: ennek a kötődésnek egy evolúciós folyamata van, hiszen az ember és a ló körülbelül hatezer éve van szorosabb kapcsolatban.

– A ló tükör funkcióval működik, amikor én a ló közelében vagyok megszűnnek létezni a maszkok, ott nem lehetek más csak önmagam, mert a ló azonnal válaszol arra, amit én közvetítek felé – emelte ki a szakember.

A Szoljon.hu következő podcastjében kiderül, hogy a ló közelsége mivel járul hozzá életünkhöz, a lónak milyen jelzéseire, metakommunikációjára szükséges odafigyelni, ha a közelében vagyunk, továbbá választ kapunk arra is, hogy mi történik abban az esetben, amikor nem alakul ki ez a bizalmi kapcsolat az állattal. Arra is választ kapunk, hogy a gyerekeknek hogyan nyújt segítséget az állat, és milyen képességeket fejleszt a velük történő a foglalkozás. 

Vendégünkkel, Nagy Mariannával Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő beszélgetett, melyet YouTube és Spotify csatornánkon is meghallgathatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!