Szoljon podcast

2023.07.30. 11:23

Sztárpilótákkal is találkozott versenybíróként a Hungaroringen Héjja János, aki nemrég Falván jótékonykodott

A minap öt futballsztár sportrelikviáját adományozta a rákóczifalvai Macimúzeumnak Héjja János, aki az átadóeseményen izgalmas munkájáról is beszámolt hírportálunknak. Mint megtudhattuk, az egyik nemzetközi étteremhálózat franchise-partnere versenybíróként a Forma-1 világában is otthon érzi magát.

Hartai Gergely

Héjja János Sergio Pérez mexikói Forma-1-es versenyzővel

Fotó: Héjja János

Héjja Jánosnak a labdarúgás mellett a másik nagy szenvedélye a Forma-1. A száguldó cirkusz iránti vonzalma csaknem negyven évvel ezelőtt kezdődött. Az 1986-os, első magyarországi Forma-1-es futam előtt azzal keresték meg, hogy szükség lenne műszaki végzettségű szakemberekre, akik bíróként dolgoznának a futamon.

– Végül jelentkeztem, és egy nyolc hónapos tanfolyam után elindult a Forma-1-es pályafutásom. Éppen múlt vasárnap fejeződött be a 38. verseny, amin részt vettem. Technikai ellenőrként figyelnem kell a boxban, hogy milyen munkálatok zajlanak. A rajtrácsról utoljára jövünk le, a verseny után pedig még megnézzük az autókat, hogy minden rendben volt-e velük. Izgalmas és szép dolog ez, amit nagyon szeretek csinálni. A Forma-1-ben Lewis Hamilton a kedvencem, míg a futballban Messi nálam a favorit – tudtuk meg.

Héjja János életének fontos része a Forma-1
Fotó: Héjja János

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!