Városszépítés

2023.07.19. 13:30

Teendőkből akadt bőven, táborozó gyerekek keze nyomán szépült Martfű

A város szépítésében jeleskedtek a tábor résztvevői Martfűn. Egyebek mellett rendbe tették a Gyurcsek Ferenc Szabadtéri Kiállító terét és a Szent István park Gyurcsek szobrainak kőtalapzatait.

Pakainé Pusztai Nóra

Gyomláltak, szobrot tisztítottak és még érdekes előadásokat is hallgathattak a martfűi táborozó gyerekek

Forrás: Beküldött fotó

Városszépítésben jeleskedtek a táborozók. Martfűn közel egy évtizedes hagyomány, hogy a városszépítő egyesület nyári napközis elfoglaltságot kínál a helyi gyerekeknek.

– A résztvevők száma és összetétele a korábbiakhoz hasonlóan alakult. A volt iskolások már önkéntesként térnek vissza hozzánk, az IKSZ órákat töltik. Az általános iskolás táborozókból is voltak olyanok, akik már a második, harmadik alkalommal jöttek, de zömük az „apró-népből” került ki, azaz, most lesznek ötödikesek – tudtuk meg Vinczéné Balogh Magdolnától, az egyesület elnökétől.

A szobrokat is újszerűvé varázsolták a diákok
Forrás: Beküldött fotó

Az idén is igyekeztek a kezünk nyomát ott hagyni, ahol igény volt rá.

– A művelődési központ munkatársai kint és bent ismét hasznunkat látták, de – ami egy nagy feladat volt – rendbe tettük Gyurcsek Ferenc Szabadtéri Kiállító terét és a Szent István park Gyurcsek szobrainak kőtalapzatait. Úgy éreztük, igazi városszépítő feladat volt. Ismét tevékenykedtek a gyerekek a strand és a kemping területén is – sorolta a teendőket.

Délután a vadászat jelentőségéről, a hazai vadállatokról, az idomított kutyák hasznáról hallgattak előadást. De a kamionozásról, a kamionos életről is kaptak élő beszámolót sok-sok különleges fotóval. A hetet szokás szerint szalonnasütéssel fejezték be, ahová várták a szülőket, testvéreket. Ahogy a város honlapján írják, jövőre a tizedik tábor következik majd, melyre már most készülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!