Figyelemfelhívás

2023.09.25. 14:00

Fekete szalagokkal búcsúztak a kiszáradt szolnoki fáktól

Gyászol a Szolnoki ZöldErő. A környezetvédő csapat fekete szalagokat kötött több rossz állapotú vagy kiszáradt fára a vármegyeszékhelyen. Akciójukat figyelemfelhívásnak szánták.

Rimóczi Ágnes

Összesen negyven fiatalabb és idősebb fára tűztek fel szalagot

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

A Szolnoki ZöldErő a napokban újra a környezetünk megóvására hívta fel a figyelmet.

– Fekete szalaggal búcsúztunk el azoktól a városi fáktól, melyeket jártunkban-keltünkben kiszáradva, vagy láthatóan nagyon legyengült állapotban találtunk. Jártunk a Tiszaligetben, a Tiszaparton, a Hunyadi utcában, a Jubileum téren, a városközpontban, a Zagyvaparton, és a Tallinn városrészen. Összesen negyven fiatalabb és idősebb fára tűztünk fel szalagot – írták közösségi oldalukon az aktivista csoport illetékesei.

Szolnok több fájára fekete szalagot kötöttek
Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

Posztjukban kiemelték:

a fák az egyik legfontosabb elemei a városi létnek, nem véletlenül szerepel klímastratégiai tervekben a fásítás és a városi zöldterületek növelése, de sok másik településhez hasonlóan városunkban is óriási értékek tűnnek el a megváltozott éghajlati viszonyok miatt.

– Tudjuk, hogy a legnagyobb gondoskodás ellenére is száradnak ki fák, de a nagyszámú fapusztulást látva sejthető, hogy az eddigi bevált gyakorlatok nem biztos, hogy elegendőek, ha továbbra is élhető városban képzeljük el jövőnket – hangsúlyozták bejegyzésükben.

– Úgy érezzük és tapasztaljuk, hogy sokan nincsenek tisztában a környezetünk állapotával, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a kialakult helyzetre – tették hozzá, hangsúlyozva, hogy bejegyzésüknek nem a hangulatkeltés a célja, s nem szeretnének senkit hibáztatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!