Expedíciós tervek

2023.09.27. 11:25

Leharcolt Trabantból varázsolt magának új sivatagi kalandautót a tiszaroffi Vadász Zsolt

A minapi Land Rover találkozón mutatkozott be a Trabant-expedíció régi-új járgánya. Vadász Zsolt a fekete-sárga színeket viselő és éppen Krisztusi korba lépő autóról elmondta, az új gép az új kalandokhoz kellett, a tervek szerint még idén nekivág vele a sivatagnak.

Pakainé Pusztai Nóra

A találkozón Vadász Zsolt (jobbra) Pápai Tamásnak adta át könyvének ezredik példányát ajándékba az expedíciós támogatásáért cserébe

Forrás: Beküldött fotó

Mulatságos köntösben, a Camel Trophy-t parodizálva mutatkozott be a Trabant-expedíció új szerzeménye a Kistelek térségében tartott minapi Land Rover találkozón.

– A Camel Trophy a nyolcvanas években híresült el, nemzetközi válogatott csapat járta a világot, a verseny győztese a fair play díjas volt, akik a legtöbbet segítették a társaikat – utalt a fekete-sárga színek ötletadójára Vadász Zsolt.

A Trabant-expedíció vezetője a terepjáró találkozón megmutatta, hogy kis autóval is sok terep bejárható,  a természetvédelemről, a természetközeli élet kalandjairól és a túlélésről tartott előadást.

– Több alkalommal szerveztünk már az ország számos pontján szemétszedő, vagy illegális hulladéklerakók regisztrálását célzó akciót. Arra invitáltam a találkozó résztvevőit, hogy ha már ők is a természetet járják az autóikkal, tegyék ugyanezt – magyarázta, majd kitért arra, hogy a Trabant-expedíció életében az autóváltás mindig Trabiról Trabira történt, nem lehetett ez máshogy most sem.

– Egy leharcolt darabot vásároltam Debrecenben, amiben már másnap kicseréltem a váltót, ezt további munkák követték. A külső design, mint a korábbiaknál, úgy most is Réczkay József Attila szolnoki dekoratőr érdeme – emelte ki.

Megszokott felszereléssel, de új színekben segíti az „új” járgány a Trabant expedíciókat 
Forrás: Beküldött fotó

Az új gép az, új kalandokhoz kellett, ám az új itt inkább csak azt jelenti, hogy másik. Hiszen a most vásárolt teljesen típusazonos a régivel. A piros szín sárga feketére változott, de maradt a Macon Winch csörlő, a haspáncél, a ciklonszűrő és a terepgumik is.

– Az évjárat is ugyanaz, Krisztusi korban, azaz 33 évesen fog nekivágni idén például a sivatagnak. Azt tervezzük, hogy talán a Camel Trophy hajdani útjainak mementójaként akár Afrikában, akár Szibériában is felbukkanhatunk – utalt a tervekre.

Új gazdája lett a világlátott piros Trabantnak

Vadász Zsolt, a Trabant expedíció vezetője eladta a korábbi piros járgányát. A középkorú autót egy Tiszafüreden élő német házaspár vette meg, akik nosztalgiából szeretnék majd használni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!