Jászkunság

2023.10.28. 18:30

Régi pillanatokat elevenítünk fel a Fényképes múltidézőben

Olvasóink felvételeiken egykori, felejthetetlen eseményeket örökítettek meg.

Pakainé Pusztai Nóra

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót. 

Arra kérjük az olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, 5001 Szolnok, Pf.: 105. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a felvételekkel a [email protected] e-mail-címen.

A Jászberényi Műszeripari Szövetkezet szerszámkészítő brigádja, akik kiérdemelték a Magyar Népköztársaság kiváló brigádja címet. A fotót a brigádvezető küldte. 

Forrás: Kisnémet Kálmán, Jászberény

A kép az Oravecz család tiszaföldvári házának udvarán készült 1968-ban. A fotón a beküldő és lánya látható. A kislány ruháját az édesanyja varrta. 

Forrás: Oravecz Lajosné, Tiszaföldvár

A kép 65 évvel ezelőtt készült Szurmai Bálint tiszabői gátőrről és családjáról. A háttérben a gátőrház telkének négy sarkát jelölő jegenyefák láthatóak.

Forrás: Kissné Szurmai Anna, Szolnok

A fotón a beküldő édesanyja és a bátyja látható, amikor a férfi szabadságon volt a katonaságtól a 60-as években.

Forrás: Hegyi Lászlóné, Mezőtúr

Fecske Ferenc a felvétel beküldője pózol a képen. A fiatalember a kertes ház udvarára kiállított széken mosolyogva ül, 1947-ben kapták lencsevégre. 

Forrás: Fecske Ferenc, Szolnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!