Programajánló

2023.10.07. 13:03

Vasárnap sem kell unatkoznunk, kerékpártúra és koronglövészet is várja a látogatókat

A hét utolsó napján is izgalmas programokkal készülnek több jászkunsági településen.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tószegen évadzáró horgászversenyt rendeznek a helyi csónakázó-tónál. A gyülekező és a sorsolás reggel 7-kor kezdődik, a verseny 8 órakor rajtol és 13 óráig tart.

Szolnokon reggel 8 órakor kezdődik az Aba-Novák Agórában a DUNSZT, a helyi termékek ünnepe, melynek főszereplője ezúttal a szilva lesz. Emellett kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel és népzenei dallamokkal várják az érdeklődőket. Az esemény délután 14 óráig tart.

10 órától bemelegítéssel és megnyitóval kezdődnek a Családi Egészségnap programjai a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Ezután különböző aerobic és sportbemutatók kezdődnek a színpadon,15 órától Béres Alexandra mozgatja meg a közönséget. Az eseményen számtalan ingyenes szűrés és tanácsadás várja az érdeklődőket, az emeleti konferenciateremben eközben gyermek sportprogramok várják a legkisebbeket.

Kint, szintén a Családi Egészségnap keretében a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola egy 5 állomásos, ügyességi városi kerékpártúrára hívja a mozogni vágyókat. A regisztráció 10 órától kezdődik a városi sportcsarnoknál, a rajt 11-kor indul, a kerékpározás túravezető irányításával, megadott útvonalon zajlik, és a kiindulópontnál, a sportcsarnoknál ér véget. A táv mintegy 10 kilométer, közben az egyik állomásnál, a Véső úti Sportközpontnál kihelyezett ügyességi feladatok várják a résztvevőket. A túra időtartama várhatóan maximum 1-1,5 óra.

A természetkedvelő érdeklődőket a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőbe várják, egy kellemes sétával egybekötött odúzásra. Gyülekező a parkerdei játszótéri parkolójánál lesz 13.50-től. A várható program 14 órától egy rövid, 3-4 km-es séta, odútakarítás, karbantartás.

A Verseghy Ferenc Könyvtárban 10 órától kezdődnek a Könyves Vasárnap programjai, az Országos Könyvtári Napok keretében különböző szabadulószobákkal, családi vetélkedőkkel, kézműveskedéssel. 14 órától Autizmus a családban címmel könyv és dal bemutatót tartanak. 15 órától Apagyilkosság - Kádár János és Grósz Károly küzdelme címmel könyvbemutató, előadás és közönségtalálkozó kezdődik a szerzővel, Medgyesi Konstantin egyetemi adjunktus, történésszel a Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgatóhelyettesével. 15 órától improvizációs játék indul Böszörményi Gyula emlékére. Mindeközben arcfestés és kézműves programok várják a legkisebbeket.

A Hild Viktor Könyvtárban 9 órától okos játékokkal kezdődnek a programok, majd kézműves foglalkozásokkal, mesebeli hétpróbával, és zenebölcsivel várják a gyerekeket.

Karcagon jótékonysági koronglövészetre várják az érdeklődőket a Nagykun Vadásztársaság vadászházánál, a gyülekező 8 óra 30 perckor lesz. Az esemény bevételét egy születésekor megsérült kisbaba, Alex külföldi műtétjének költségére ajánlja fel a társaság.

Ugyancsak Karcagon, Zuglóger városrészben 9 órakor traktoros ügyességi versennyel indul a családi nap. Az eseményen „A legszebb konyhakertek” című verseny eredményhirdetésére is sor kerül, 11.31-kor fellép a Csimota zenekar, de hagyományos ételkóstolással, lekvár és szörpkészítő versennyel, kézműves foglalkozásokkal, népi játszótérrel, ingyenes szűrkővizsgálatokkal is várják a résztvevőket. 13.30-tól a Kredenc együttes műsorát láthatja a közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!