Méhészeti bemutató

2023.11.22. 12:00

Mézet csurgattak az ószőlői diákok kenyerére

Méhészeti bemutatót és mézkóstolót tartottak a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában a minap. Berecz Sándor helyi méhész a méhek életéről is mesélt a diákoknak.

Pakainé Pusztai Nóra

Berecz Sándor tiszaföldvári méhész előadást tartott az egyik helyi általános iskolában

Fotó: Dobróka András

A Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolában méhészeti bemutatót tartottak a minap. Az intézmény vendége Berecz Sándor helyi méhész volt, aki 1980 óta űzi ezt a hivatást.

– Jelenleg 200-240 méhcsaládról gondoskodik. A méheket tavasztól őszig utaztatja virágos rétekre, majd ősz elején a Tisza partra – írták róla a Földvári Hírlap közösségi oldalán.

Mint ahogy fogalmaztak, az iskolásoknak tartott előadás szervesen illeszkedett az „Országos Mézes Reggeli” nevű programba, amelyet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szervez immár tíz éve. A gyerekek megismerhették a méhek életének titkait, a méhészek munkáját, történetét. Berecz Sándor mesélt a mézről, annak gyógyító hatásáról, összetevőiről, felhasználási módjairól. A méhész jóvoltából az előadások végén méz-kóstolót kaptak a diákok, majd az uzsonna is mézes kenyér volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!