Tószeg

2023.11.20. 20:30

Visszafogottan haraptak a rablók

Kevés zsákmánynak örülhettek vasárnap a tószegi Rablóhalas horgászversenyre benevező pecások.

Kovács Berta

Nyolcas Krisztián fogta a legnagyobb süllőt

Forrás: Beküldött fotó

Mérsékelt étvágyról tettek tanúbizonyságot a Csónakázó-tó ragadozó halai a hétvégén. A Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület vasárnap rendezte meg az idei utolsó, Rablóhalas horgászversenyét.

Bedekovics László, az egyesület elnöke megjegyezte, az idei ősz leghidegebb reggelen fogadta a jelentkezőket a tóparton. Mindössze mínusz két fok volt. Ennek ellenére huszonnégyen is próbára tették ügyességüket, tudásukat.

Ezúttal nem a kifogott halak összsúlya, hanem a mérete számított, így a pecások reménykedtek, hogy sikerül a minél nagyobb uszonyos megfogni. Két bottal lehetett próbálkozni, pergetni viszont tilos volt.

A halak viszont nem nagyon akartak „rabolni”, nem volt étvágyuk. A verseny ideje alatt mindössze néhány példányt sikerült kifogni. Érdekes viszont, hogy mindegyikük süllő volt, egyetlen csukát sem akasztottak.

A legnagyobb halat Nyolcas Krisztián fogta ki, így 58 centis süllőjével megszerezte a győztesnek járó serleget, Második helyen 32,5 centis fogással Peszeki Sándor végzett, a harmadik hely pedig Terjéki Máténak jutott, aki 29 centis süllőt akasztott.

A harapós halak visszanyerték a szabadságukat, a megmérettetést után pedig a horgászok is haraphattak, az egyesület ezúttal is megvendégelte a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!