Programajánló

2024.01.19. 08:00

Jégfarsang, játszóház és koncertek is várják az érdeklődőket szombaton a Jászkunságban

Koncertek, játszóház, jégfarsang színesíti a hétvége programjait a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

SZOMBAT 

TISZAJENŐ 

Batyus délutánra várja az érdeklődőket nyitása alkalmából a művelődési ház klubja délután 14 és 19 óra között. A vidám eseményen egyebek mellett csocsó, társasjáték, ping-pong és biliárd is várja a kikapcsolódni vágyó lakosokat.

SZOLNOK 

Január 20-án, reggel 9.30 és délután 13 óra között tartja a Népek Játszóháza című programsorozat első rendezvényét a Napsugár Gyermekház. A foglalkozáson Görögországban tehetnek időutazást a résztvevők, lesz kézműveskedés, és a Zorba tánccal is meg lehet majd ismerkedni. 

12.30-től Pintér Mónika szociálpedagógus tart előadást a TISZApART Moziban, a családi mozidélelőtt keretein belül. Az előadás címe: A digitális világ hatása a kisgyermekek fejlődésére. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz között. 

KISÚJSZÁLLÁS 

15 órától a Vigadó Tanodában kiállításmegnyitóval indulnak a kultúra napi programok, a Fényképezés öröme címmel, a kisújszállási Kossuth Fotóklub szervezésében. Az események 16 órakor ünnepséggel folytatódnak a színházteremben, ahol a polgármesteri köszöntő után átadják a város Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjait is. A rendezvény az MH Szolnok Légierő Zenekar koncertjével zárul. 

ÚJSZÁSZ 

16 órától a művelődési házban a Góré Kamaraszínház előadásában lehet megtekinteni a Kukucska- Embermesék mindenkinek! című produkciót a magyar kultúra napja alkalmából. 

MEZŐTÚR 

Délután 17 órától a közösségi ház nagytermébe várják az érdeklődőket az Öt Karinthy és én című produkcióra, Karinthy Vera és Bornai Tibor zenés irodalmi estjére. 

TÚRKEVE 

Este 18 órától 21 óráig Jégfarsangra várják az érdeklődőket a Ligetbe, a Túrkevei Jégpályán. A résztvevők jelmezben szelfizhetnek, a képeket a Túrkevei Jégpályának kell majd elküldeni messenger üzenetben. A legtöbb like-ot gyűjtő kép tulajdonosa ajándékot kap. 
Két nyertest választanak majd, külön a gyerek és a felnőtt jelmez kategóriában.

KARCAG 

Este 19 órától nyitják a kaput, majd Triász zenekar ad koncertet a Hemo-Rock Klubban este 20 órától. Az est vendége a SenoR együttes lesz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!