Szép fogás!

2024.02.03. 14:00

Gyönyörű süllők tarkították a januári haldömpinget a Tisza-tavon – fotókkal

Gyors egymásutánban csalt horogra két szemrevaló süllőt a Tisza-tavon Barna Péter, aki azonban nem csak ezekkel a halakkal büszkélkedhet el, ugyanis januárban már több szép példányhoz volt szerencséje.

Szoljon.hu

Barna Péter a zsákmányaival

Forrás: Pecaverzum.hu

Barna Pétert sokan ismerik pergetőhorgász-berkekben: igazi tiszai pecásnak mondhatja magát, rendszeresen üti a vizet, a komolyabb versenyek állandó résztvevője, és maga is szokott szervezni megmérettetéseket – írta meg a Heol.hu a Pecaverzumot szemlézve.

Az idei évet erősen kezdte, lazsálásról szó sem volt – már, ami a pergetést illeti. Még csak január végét írjuk, de ő már túl van 15 nap horgászaton. A süllőket vette célba a Tisza-tavon és a Tiszán, Tiszaderzs térségében. Csónakból horgászva már egy tucatnál is többet fogott, ráadásul szép darabosakat.  

A sok szép tüskéshátú közül kiemelkedik az a kettő, amelyek egy képen pózoltak a kamerának. 3-4 kiló közöttiek lehettek, és menetrend szerint követték egymást a csónakba.

Barna Péter egy korábbi fogásával
Forrás: Pecaverzum.hu

– Pár dobást követően érkeztek egymás után egy jó akadóról. Ezekben az időkben csak nagy gumit húzok, 10-12 centimétereseket. Vannak jó bevált csalijaim, amelyek már bizonyítottak – árulta el Barna Péter.

Barna Péter közel 10 éve perget és versenyez. Először kisebb versenyeken indult, és már akkor sorra az élmezőnyben végzett. Immáron hatodik éve vesz részt mindig a Csónakos Pergető Országos Bajnokságon. Legjobb eredménye egy második hely 2022-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!