Adótraffipax

2023.07.08. 12:00

A pisztácia elfogyott, számla nem is volt – fagyizni mennek a NAV ellenőrei a Jászkunságban

Nemcsak az átlagemberek, hanem az adóhivatal ellenőre is vágynak a hűsítő finomságokra a rekkenő hőségben. A jászkunsági revizorokat azonban nem a fagylalt íze és a tölcsér formája, hanem a nyugtaadás és az online pénztárgépek használata érdekli elősorban...

Gedei Szilárd

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ahogyan azt már megszokhattuk, a nyári hónapokban sem tétlenkednek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. A nemrég közzétett adótraffipax tanúsága szerint a revizorok júliusban a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik kiemelten.

Az ellenőrök szokásukhoz híven a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják a tájékoztatás szerint, valamint továbbra is vizsgálják a szabályos foglalkoztatást a vármegye építkezésein.

A NAV közleménye hangsúlyozza, hogy a fenti információk nem zárják ki, hogy bárhol máshol ne lehetnének ellenőrzések a következő hetekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában