Statisztika

2024.01.07. 20:08

Leginkább hazai turisták látogatták a Jászkunságot 2023-ban

A vendégéjszakák több mint nyolcvan százalékát belföldi vendégek töltötték el a turisztikai szálláshelyeken – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A KSH adatai szerint tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken márciusban, májusban és júniusban, a magán- és egyéb szálláshelyeken pedig márciusban, áprilisban és júniusban csökkent a vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest. Előbbi szállástípusokban az első félévi forgalom (190 ezer éjszaka) 6,5, az utóbbiakban (86 ezer éjszaka) 0,9 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban. 

A vármegye szálláshelyein eltöltött turisztikai vendégéjszakák harmadát a Kunszentmártoni járásban regisztrálták, ott 1,0 százalékkal nőtt a forgalom 2022 első félévéhez képest. 

A forgalomban szintén jelentős részarányt képviselő Karcagi járásban 9,1, a Tiszafürediben 4,6 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma. A vendégéjszakák több mint nyolcvan százalékát belföldi vendégek töltötték el a turisztikai szálláshelyeken. Az általuk eltöltött éjszakák száma 9,3 százalékkal csökkent, míg a külföldivendég-éjszakáké 19 százalékkal nőtt. 

A külföldivendég-forgalomban a küldő országokat tekintve Lengyelország, Németország és Románia volt a legjelentősebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!