Rangos elismerés

2024.03.01. 10:30

A szolnoki lett az Év ipari parkja a Nemzeti Befektetési Ügynökség díjátadóján

Idén is 9 kategóriában ismerte el a legkiemelkedőbben teljesítő külföldi és hazai gazdasági szereplőket a Nemzeti Befektetési Ügynökség. Az „Év befektetője” szerdai díjátadóján a szolnokit az Év ipari parkjává választották.

Molnár-Révész Erika

Magyarországon befektető keleti és német nagyvállalatokat, emellett hazai szereplőket is kitüntettek idén a Nemzeti Befektetési Ügynökség az Év befektetője szerdai díjátadóján, Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. 

szalay ferenc, ünnepség, ipari park, díjátadó
Az év ipari parkjának díját Szalay Ferenc polgármester vette át Joó Istvántól, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatójától
Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala 

A 9 díjazott között Szolnok is elismerésben részesült, mint az Év ipari parkja. Az indoklás szerint Szolnok immár évtizedek óta a külföldi befektetők látókörében van, ahogy azt a város területén található két nagy ipari park is mutatja. A mára gyakorlatilag megtelt Szolnok Ipari Park számos tevékenységnek ad otthont 126 hektáron. 

Az állandó befektetői érdeklődésre való tekintettel a létesítményt jelentősen, 330 hektárral bővítette a város, ez pedig újabb lökést adhat gazdasági teljesítményének javulásához. 

A GIMA Szolnok Ipari Logisztikai Tudományos és Technológiai Park egy dinamikusan fejlődő helyszín, amely nagyszerű üzleti perspektívát és jelentős szabad kapacitásokat kínál, míg a Szolnok Inpark a maga 62,5 hektárával kitűnő adottságokkal rendelkező terület, ahol a befektetők új otthonra lelhetnek. Szolnok városa ennek megfelelően teljes mértékben elkötelezett, hogy a továbbiakban is vonzó infrastruktúrával várja a beruházni kívánó vállalatokat, illetve hogy minden lehetséges módon segítse az érkező befektetéseket.

ünnepség, ipari park, díjátadó
A szerdai díjátadón összesen 9 külföldi és hazai gazdasági szereplő kapott elismerést
Forrás: Beküldött fotó

A díjat a város nevében Szalay Ferenc polgármester vette át Joó Istvántól, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatójától, aki példaként említette Szolnok önkormányzatát és az Ipari Park Kft-t kimagasló befektetőbarát politikájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában