SZOLNOK

2019.04.30. 09:30

Háromszor hajtott neki a rendőrautónak, mert félt az igazoltatástól

A Szolnoki Járásbíróság 5 év fegyházra és ugyanennyi közügyektől eltiltásra ítélte, és 4 évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta azt a harmincas éveiben járó férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint háromszor is nekihajtott kocsijával az előtte álló rendőrautónak azért, hogy meneküljön az igazoltatás elől.

Az eset 2018. február 24-én éjjel egy óra körül Szolnokon történt. A férfi nagy sebességgel a Mártírok úton a Tószegi út felé hajtott, amikor felfigyeltek rá a járőrök. Ő is észrevette a rendőrautót, ezért kocsijával lekanyarodott az egyik mellékutcába, leparkolt, lekapcsolta a világítást és lehúzódott a vezetőülésben.

A rendőrök azonban meglátták a kocsiját, és a rendőrautóval felé indultak. A vádlott ezt látva felkapcsolta a fényszórót, hátramenetbe kapcsolt és tolatni kezdett. Meg akart fordulni, hogy elhajthasson, de a rendőrautó elé állt.

A vádlott ezzel nem törődve egyesbe kapcsolt, és egyszer, kétszer, majd háromszor is nekihajtott a rendőrautó elejének. A járőrök végül megelégelték ezt, kihúzták a kocsiból és megbilincselték. Az ügyben 2018. november 16-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség.

A Szolnoki Járásbíróság egy tárgyalást követően, 2019. április 23-án ítéletet hozott. A férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt 5 év fegyházra és ugyanennyi közügyektől eltiltásra ítélte, és 4 évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában