Kék hírek

2019.11.20. 07:00

Prevenciós előadást tartott a Szolnoki Rendőrkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a tiszavárkonyi Közösségi Színtérben tartottak prevenciós előadást a nyugdíjas klub tagjainak.

police.hu

Forrás: Police.hu

A programon nemcsak beszélgettek a trükkös csalásokról, és a vagyonvédelemről, hanem egy bűnmegelőzési kisfilmet is megtekinthettek a résztvevők.

Volter Ildikó címzetes rendőr őrnagy és a helyi körzeti megbízott, Klebik Mihály címzetes rendőr törzszászlós olyan témákat érintettek, amelyek közvetlenül veszélyeztetik az érintett korosztályt. Az áldozattá válás megelőzése érdekében a rendőrök felhívták az idősek figyelmét az idegenekkel szembeni óvatosságra, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretlen személyeket, házalókat, valamint kiemelték, hogy a hatóságok, illetve közüzemi szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjenek igazolványt.

A prevenciós programon Dr. Szűcs László a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, Járási Hivatal, Igazságügyi Osztály vezetője az áldozatsegítés lehetőségeiről tájékoztatta az időseket.

Fotó: Police.hu

A szakemberek a közelgő ünnepekre tekintettel bűn-és baleset-megelőzési tanácsokkal is ellátták a megjelenteket. Az interaktív előadás során a klubtagok megosztották tapasztalataikat, észrevételeiket a kollégákkal, akik a felmerülő kérdésekre készségesen válaszoltak.

Az előadás végén az idősek tájékoztató szóróanyagokat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában