Baleset

2020.03.09. 10:10

Elöntött pincéhez és halálesethez is vonultak a megye tűzoltói

A múlt hét utolsó napjaiban több közlekedési baleset történt a megye útjain. Mindezek mellett kazánrobbanás, szél- és vízkár miatt kellett elhagyni a laktanyát.

Katasztrófavédelem

Forrás: Tiszafüred Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Cserepeket sodort le a szél egy általános iskola tornacsarnokának tetejéről péntek reggel Törökszentmiklóson, a Kölcsey utcában – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók magasból mentő szer segítségével rögzítették az elmozdult cserepeket, ezzel megszüntetve a veszélyt.

Árokba csapódott egy személygépkocsi szombat hajnalban Jászkisér külterületén. Az esethez a település önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították az autót. A járműben utazó két ember ki tudott szállni, hozzájuk mentők érkeztek.

Felrobbant egy vegyestüzelésű kazán szombat délután Tiszafüreden, a Liget utcában. A detonáció miatt a kazánházban tárolt papírok meggyulladtak, de a tüzet a tulajdonos a tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésére eloltotta. A fűtés más módon megoldott volt az ingatlanban, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Elakadt a földúton egy beteget szállító mentőautó szombat délután Abádszalókon, az Alsóerdő soron. A helyi önkormányzati tűzoltók drótkötéllel húzták ki a járművet, amely így folytathatta az útját.

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg szombat este Tiszaszőlősön, egy Damjanich úti ház alsókonyhájában. A tűz közelében lévő páraelszívó, konyhaszekrény, mennyezet és ajtófélfa is lángra kapott. A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók megfékezték a lángokat. A helyiségben volt egy gázpalack is, annak nem esett baja. Az ingatlan főépülete lakható maradt.

Oldalára borult egy személyautó szombat éjszaka Cibakháza határában. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a rendőrök kerekeire állították a gépkocsit, amelyből olaj folyt el. Az egység ezt követően a forgalmi akadályt szüntette meg. A helyszínre mentők is érkeztek.

Mintegy hatvan centiméter mélyen gyűlt össze a talajvíz egy társasház háromszáz négyzetméteres pincéjében vasárnap délután Karcagon, a Széchenyi István sugárúton. Az esethez a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy átemelő-szivattyúval távolították el a vizet. Az ingatlan is lakható maradt.

Összehordott növényi hulladék izzott vasárnap délután Tiszaföldváron, egy Ókincsem Fő úti lakatlan ingatlan udvarán. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi szombat este a 33-as számú főúton, Tiszafüred-Kócsújfalu térségében. Az egyik járműben egy, a másikban három ember utazott. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, az egyikbe szorult utast pedig feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki, majd fényárboccal biztosították a helyszínt. Az esethez a mentőszolgálat munkatársait is riasztották.

Fotó: Tiszafüred Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság
Fotó: Tiszafüred Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában