gondatlanság

2020.03.27. 07:00

Vádat emeltek az ablakból kiesett túri kislány édesanyjával szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt egy mezőtúri anya ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt — tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint az 5 éves kislányt egyedül nevelő asszony 2019. március 3-án délelőtt 38 percig felügyelet nélkül hagyta gyermekét a lakásban és barátnőjével elment vásárolni. A kislány ezen idő alatt a konyhai ablakot kinyitotta és a 3. emeletről – mintegy 10 métert

A kiskorú sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A vád szerint az anya tartósan felügyelet nélkül hagyta gyermekét, illetve nem gondoskodott arról, hogy a sértett ne tudja kinyitni az ablakot. A vádlott ezen mulasztása miatt következett be a súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó baleset.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél indítványozta, hogy a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést és a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét — olvasható a főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában