hétvégi riasztások

2020.05.11. 11:30

Egy kutyát is mentettek a megye tűzoltói

Kisebb balesetekkel és szabadtéri tüzekkel telt a hétvége megyénk tűzoltói számára – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete..

Katasztrófavédelem

Forrás: Mezőtúr Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Jászárokszálláson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A település önkormányzati tűzoltói vonultak az esethez, akik az autót áramtalanították.

Összeütközött két személygépkocsi vasárnap délelőtt Mezőtúron, a Vásár utcában. A mezőtúri hivatásos tűzoltók mindkét autót áramtalanították, majd a helyszínelést követően letakarították az úttestet. A helyszínről a mentők három embert kórházba szállítottak.

Fotó: Mezőtúr Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Tűzhelyen felejtett étel füstölt vasárnap délután Szolnokon, egy Orosz György úti társasház egyik lakásában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói bontóbalta segítségével jutottak be a lakásba, a tűzről lehúzták az edényt és szellőztetést végeztek. Az ingatlanban senki sem tartózkodott.

Vízelvezető alagútba szorult egy kutya vasárnap délután Karcagon, a Dankó Pista utcában. A karcagi hivatásos tűzoltók feszítővas segítségével szabadították ki az állatot, amelynek nem esett baja.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután a 33-as főúton, Tiszafüred-Kócsújfalu határában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók félpályás útlezárás mellett áramtalanították a járművet, illetve egy készenlétben tartott védősugár mellett semlegesítették az úttestre folyt üzemanyagot, majd segítettek felhelyezni a roncsot az autómentőre. A helyszínre mentők is érkeztek.

A hétvége folyamán hat szabadtéri tűzhöz riasztották a megye tűzoltóit Túrkevére, Tiszafüredre, Jászberénybe, Tiszaderzsre, Csépára és Tószegre. Utóbbi helyszínen egy szabadnapos tűzoltó avatkozott be a szolgálatban lévő kollégái kiérkezéséig. A leégett területek nagysága négyezer négyzetméterig terjedt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában