letartóztatás

2020.07.03. 16:30

Fojtogatta és megkéselte áldozatát egy tomaji férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványozta egy tomajmonostori férfi letartóztatását emberölés bűntettének kísérlete miatt – adta hírül a főügyészség.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az indítvány szerint a férfi hosszú ideig szerelmi kapcsolatban állt egy 16 éves lánnyal, a sértettel. A lány 2020 június hónapban szakított a férfival, aki ezt nem tudta feldolgozni. Ez év június 29-én délután magához vett egy konyhakést és elment a lányhoz. Egy valótlan történettel kicsalta Tomajmonostora határába, egy cserjés területre.

Ott a lány továbbra is kitartott a szakítás mellett. A férfi ezért a lányt a földre nyomta és a hasára ült. Majd pedig két kézzel megragadta a nyakát és 15-20 percen keresztül fojtogatta, illetve a magával vitt késsel többször nyakon szúrta. A lány eszméletét vesztette, a férfi pedig elvette a mobiltelefonját és kulcscsomóját, és a helyszínről eltávozott.

A lány órákkal később magához tért, majd családtagjai révén kórházba került. A férfi a cselekmény után a környező erdőben bújt el, ahol a rendőrség elfogta és őrizetbe vette. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója július 3-án – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában