Kék hírek

2020.08.09. 11:30

Az elsőbbségadás elmulasztása sérülésekhez vezetett a megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szombaton kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

police.hu

Forrás: Police.hu

Szombaton a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá három személlyel szemben intézkedtek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Egy kengyeli lakos közlekedett személygépkocsival a 4. számú főúton Budapest irányából Debrecen felé 2020. augusztus 8-án 15 óra 50 perc körül. A sofőr haladása során, egy körforgalomhoz érve, nem adott adott elsőbbséget a körforgalomba már behajtó motorkerékpárosnak és összeütköztek. A motorkerékpár vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ugyancsak az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása miatt történt az a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, ami Karcag külterületén történt 2020. augusztus 8-án 18 óra 40 perc körül. Egy személygépkocsi vezetője kanyarodása során nem adta meg az elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő biciklisnek és összeütköztek. A baleset során a kerékpáros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek. Csak akkor haladjanak be a kereszteződésbe, ha az elsőbbséget megadták, vagy megkapták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában