Vád

2020.09.21. 16:30

Mások videóival ékeskedett engedély nélkül egy kunhegyesi férfi

A Karcagi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 25 éves kunhegyesi férfi ellen, szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok nagyobb vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A büntetőügy jelenlegi állásáról a megyei főügyészség tájékoztatta hírportálunkat. A vádirat szerint a fiatalember az egyik videomegosztón, álnéven, saját csatornát hozott létre. Az illető 2014 decemberétől 2018 augusztusáig több médiaszolgáltató műsorát, valamint különböző zeneszámokat töltött fel a videómegosztóra a jogtulajdonosok engedélye nélkül. A fiatal férfi a jogtulajdonosoknak több mint hárommillió-nyolcszázezer forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. Az egyik sértett polgári jogi igényt jelentett be, több mint kétmillió-nyolcszázezer forint és kamatai erejéig, melynek az érdemi elbírálását is indítványozta az ügyészség, a bíróság hamarosan dönteni fog az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában